Bodrum’da denizin içerisine beton dökülmesi tepki topladı

Bodrum’da denizin içerisine beton dökülmesi tepki topladı
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Bodrum ilçesi Akyarlar sahilinde kumsala ve denize beton döken işletme tepki topladı. Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) Bodrum Meclisi’nce yapılan açıklamada, “Bunun Bodrum'daki işgallerin ve tahribatın sadece bir örneği olduğunun da ne yazık ki farkında olarak yetkili tüm birimlere haber verdik ve takip ediyoruz” denildi.

Muğla’nın turistik ilçesi Bodrum’da Akyarlar sahilinde kumsala ve denize bir işletme tarafından beton dökülmesi sosyal medyada tepki topladı.

MUÇEP Bodrum Meclisi, tahribatı yetkili birimlere ihbar ettiklerini acilen gerekenin yapılmasını talep etti.

MUÇEP Bodrum Meclisi’nce yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Akyarlar sahilde, kumsal ve denizin içi dahil beton dökülerek işgal ve tahribat var.

Son fotoğrafta kıyı kenar çizgisi ve denizdeki çayırlar da görülmekte. Bunun Bodrum'daki işgallerin ve tahribatın sadece bir örneği olduğunun da ne yazık ki farkında olarak yetkili tüm birimlere haber verdik ve takip ediyoruz. Acilen gerekenin yapılmasını ve işgalin kalkmasını bekliyoruz.

Tüm ilgili mevzuatın ağırlıklı olarak kullanım odaklı işletilmesi yüzünden Bodrum hepimiz, tüm canlılar için yaşanmaz bir hale gelmekte. Anayasa'dan başlayarak Kıyı Kanunu, Çevre Kanunu gibi mevzuatın koruma vurgusu yapan hükümlerinin süs olarak yazılmadığı görüşündeyiz.”

Bu haber toplam 7139 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum