Bodrum’da kedi ve köpek katliamı!

Bodrum’da kedi ve köpek katliamı!
Muğla'nın Bodrum ilçesinde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zehirlenen 5 köpek ve 2 kedi hayatını kaybetti.

Yalıçiftlik Mahallesi'nde yaşanan olayda, mahalleye bir ay önce taşınan Gizem Sümer'in köpeği zehirlenerek öldü. Sümer, köpeğinin dışında evinin çevresinde başka bir köpek ve bir kedinin de zehirlenmiş halde ölü olduğunu fark etti.

Bölgede yapılan aramalarda Sümer'in komşusuna ait 3 köpeğin de zehirlendiğini, ancak sahiplerinin erken fark etmesiyle müdahale edilerek kurtarıldığı öğrenildi. Aynı bölgede inşaat işçileri tarafından da bir kedinin zehirlenmiş halde ölü bulunduğu belirtildi.

Köpek Sahibi Gizem Sümer Tepkili:

6 aylık köpeği Yoda'yı kaybeden Sümer, üzüntüsünü şu sözlerle dile getirdi: "Ben Yalıçiftlik'e yeni taşındım. Bir ay oldu. Dün maalesef köpeğimi ölü buldum, zehirlenmiş. Dün akşam da bir tane ölü kedi buldum. Bu sabah evimin bahçesinin yukarısında bir ölü köpek daha buldum. Bir komşumun 3 tane köpeğini zehirlemişler. Onlar fark edip zeytinyağı içirmişler. Kusunca iyileşmişler, bir tanesi pek iyi değilmiş. Onlara köylülerden birisi köpeklerini öldüreceğini söylemiş fakat kim yaptı, nasıl oldu hiç bilmiyorum. Kameralara bakacağım ama ben başka hayvanların da başka bu şekilde ölmesini istemiyorum. Elimden ne geliyorsa yapmak istiyorum. Bodrum Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü'nden gelip ölü köpekleri aldılar."

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Jandarma ekipleri, zehirli maddeyi kimlerin bıraktığını ve hayvanları kimin zehirlediğini araştırıyor.

Bu üzücü olay, hayvan haklarının ihlalinin ne kadar yaygın olduğunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Yetkililerden bu tarz olayların önüne geçilmesi için gerekli adımların atılması bekleniyor.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 131 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.