BODRUM’DA SU KESİNTİSİ TEPKİLERE NEDEN OLDU

BODRUM’DA SU KESİNTİSİ TEPKİLERE NEDEN OLDU
Muğla’nın Bodrum ilçesi Yaka Mahallesinde yaklaşık 1 haftadır yaşanan su kesintisi vatandaşların tepkisine neden oldu. Mahalleliler su kesintisinin artık dayanılmaz bir noktaya geldiğini, ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını ve şikayetlerine rağmen yetkililerin çözüm üretemediklerini dile getirdi.

BERİTAN YÜCEL

Muğla’nın turistik ilçesi Bodrum’da su kesintisi şikayetleri gelmeye devam ediyor. Yaka Mahallesinde yaklaşık 1 haftadır yaşanan su kesintisi vatandaşları perişan etti.

Mahalleliler su kesintisinin artık dayanılmaz bir noktaya geldiğini, ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını ve şikayetlerine rağmen yetkililerin çözüm üretemediklerini dile getirdi.

“NE SESİMİZİ DUYAN VAR NEDE DURUMUMUZU GÖREN”

Yaka Mahallesi’nde yaşayana Hatice Işık, mahalleliler olarak kuyudan su çektiklerini, seslerini kimseye duyuramadıklarını kaydetti. Hatice Işık, “Şu an için 1 haftadır sularımız kesik. Normalde bu sorun 2 aydan beri devam ediyor. MUSKİ’yi arıyoruz. MUSKİ’nin Muğla’daki binasında gittik ama bir sonuca varamadık. Yaka Mahallesi caminin olduğu kısımda oturuyoruz biz. Aşağıdaki mahallede de sular gelip gidiyor ama bizim yukarı kısımda 1 haftadır sular yok. Ne tuvalete girebiliyoruz ne bulaşığımızı yıkayabiliyoruz. Sabahtan beri aramadığımız yer kalmadı. 2-3 tanker su geldi. Su verdiler çamaşır makinemde, bulaşık makinemde yarım kaldı, makinelerim yanıyordu. Ne duş alabildim nede başka bir şey yapabildim. En azından diyoruz ki 3 saat bize 3 saat aşağıdaki mahalleye verin. Biz burada isyandayız. Ne sesimizi duyan var nede durumumuzu gören var. Yarın Bitez’de ki MUSKİ binası önünde eylem yapacağız. Mahalle olarak evimizin önündeki kuyudan su çekiyoruz, evimize taşıyoruz. MUSKİ’den memnun değiliz, sorunlularından memnun değiliz” dedi.

“YÜZÜMÜZÜ YIKAYACAK SU BULMAKTA SIKINTI ÇEKİYORUZ”

Yaka Mahallesi Türkmen Mevkiinde yaşayan Soner Yücel, son 1 aydır düzenli su kesintilerini yaşandığını söyledi. Yücel, “Yaka köy Türkmen mevkiinde ikamet ediyorum. Yaka köyde yıllardır var olan bir su sıkıntısı var. Bu sene artık dayanılmaz bir hale geldi. Son bir aydır düzenli olarak su kesintileri yapılıyordu. Su kesintileri yaklaşık 2 haftadır dayanılmaz hale geldi. 2 haftadır duş almayı bırakın elimizi yüzümüzü yıkayacak su bulmakta sıkıntı çekiyoruz. MUSKİ’yi aradığımızda ise genel bir sorun olduğu söyleniyor. Şikayetimizi yaptık ama bir sonuca ulaşmadık” şeklinde konuştu.

MUSKİ’DEN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nce (MUSKİ) yapılan açıklamada, bölgede terfi istasyonu çalışmalarının yapıldığı, sorunun 29 Haziran Çarşamba günü çözüme kavuşacağı kaydedildi.

Bu haber toplam 1399 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum