Bodrumlular Limak projesine tepki gösterdi: “Akbelen’de ağaçlarımızı kesen bu şirkete inanmıyoruz”

Bodrumlular Limak projesine tepki gösterdi: “Akbelen’de ağaçlarımızı kesen bu şirkete inanmıyoruz”
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Bodrum ilçesi Kızılağaç Mahallesinde Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından 36 bin 220,89 metrekarelik alanda yapılması planlanan Turizm Konaklama Tesisi Projesine “ÇED gerekli değildir” kararı verilmesine bölge halkı tepki gösterdi. Köylülerin Avukatı Remzi Kazmaz, “Akbelen’de ağaçlarımızı kesen bu şirkete inanmıyoruz. Bu projeyi kabul etmiyoruz, bu projeyi reddediyoruz” dedi.

Muğla’nın Bodrum İlçesi Kızılağaç Mahallesi Gerenkuyu Mevkiinde 36 bin 220,89 metrekarelik alanda 214 oda kapasitesinde Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından planlanan Turizm Konaklama Tesisi Projesi için 8 Aralık 2023’te ÇED süreci başlatıldı.

ÇED GEREKLİ DEĞİL KARARI VERİLDİ

Bodrum Belediyesi’nce 17 Mayıs’ta yapılan duyuruda, Muğla Valiliği Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nce Turizm Konaklama Tesisi Projesi için ÇED gerekli değildir kararı verildiği öğrenildi.

Kızılağaç Koruma ve Güzelleştirme Derneği, projeye verilen “ÇED gerekli değildir” kararını protesto etti.

“TÜRKİYE’NİN TOPRAKLARINI ÇETELERİ BESLEMEK İÇİN KULLANANLARA KARŞIYIZ”

Projeye tepki gösteren Kızılağaç Mahalle Muhtarı Mehmet Karaca, “Otelcilik ve Turizm Türkiye’nin gelir kollarında biridir. Buna karşı olmak gibi bir hadsizlik içinde olmadığımızı öncelikle bilmenizi isteriz. Ama önce yöre halkının sonra tüm Türkiye’nin gelirlerini, topraklarını bir kısım çeteleri beslemek için kullananlara karşıyız. Sizin için yapıyoruz deyip onları besleyenler, yörede ki arazi fiyatlarını yükselterek şirin görünenler yaşam kalitemizi düşürmektedir.

Gerenkuyu da var olan Belediyeye ait, halkın hizmetine sunulan tesis ve plaj da yapılacak inşaatlar arasında kaybolacak, kullanılamaz hale gelecektir.

’Ben yaptım, Oldu’ diyenler için bu ve bunun projelerinden vazgeçmek bu kadar zor mu ki vatandaşa kulaklarını tıkıyorlar. Bizlerin gelirleri ile kimseyi beslemeyin. Ormanlar hepimizindir” dedi.

“HANGİ YANGINDAN MAL KAÇIRILIYOR?”

Daha sonra söz alan Yalı Çiftlik Muhtarı Hasa Kocaman ilaveten Dernek ve Kızılağaç Muhtarı ile birlikte hareket edeceklerini söyleyerek düşüncelerini açıkladı. Muhtar Kocaman, “ÇED raporu hazırlanması gereken bir proje ve projeler varken nedir bu acele?

Hangi yangından mal kaçırılıyor? Bodrum yarımadası neden orman yangınlarına maruz kalıyor, oteller –tatil köyleri açılıyor? ÇED raporu bile gerek yok denilerek acilen tabakta sunulan kupon araziler hepimizi düşündürmüyor mu? Yöre halkına bunlar ne kazandıracak? Bodrum ‘a Türkiye’ ye ne kazandıracak? İkna edici bilgi ve paylaşım nerede? Süslü cümleler değil, gerçekçi, doğasever, insan sever, kamu vicdanına, hukuk ve adalete uygun açıklamalar beklemek hakkımızdır. İnsana saygılı, dünyadaki tüm bitkilere saygılı, tüm canlılara saygılı bir ÇED raporu bekliyoruz. Bunun mücadelesini vermek için yola çıkan yöre halkının ve Kızılağaç Koruma ve Güzelleştirme Derneği’nin arkasında değil yanında olacağız” diye konuştu.

“BİLİYORUZ VE TANIYORUZ BU ŞİRKETİ”

Daha sonra Köylülerin Avukatı Remzi Kazmaz açıklamalarda bulundu. Avukat Kazmaz, “Kızılağaç-Yalı Çiftlik en bakir koylarına sahiptir. Dün burada RES’ler kuruldu. Biz halkla birleştik ve RES’lere karşı dava açtık, kazandık. Hem de 3 kez kazandık.

Ayrıca zeytinlik ve ormanlık alanda kurulmaya çalışılan maden ocaklarına karşı dava açtık. Kazandık. Şimdi de Yalıçiftlik ve Kızılağaç halkı olarak birleştik. Limak inşaata iktidar eliyle tahsis edilen ve ‘’Çed raporu gerekli değildir’’ raporunun iptali için ,dava açmak üzere hazırlıklarımızı yapmaya çalışıyoruz .

Bodrum yalnız değildir. Adrese teslim şeklinde Ankara’dan gelen projeleri teslim ettirmeyeceğiz. İmar planlarında ‘’Günü Birlik Turizm ‘’olarak görülen bu yerlere nasıl olurda 240 odalı lüx oteller ve müştemilatlar, restoranlar, havuzlar kurulur?

İmar planlarını değiştirmeyeceğini söyleyen şirket, Günü Birlik Turizm imar planlı yerlerden bahsederken samimi değildir. Biliyoruz ve tanıyoruz bu şirketi. Akbelen ağaçlarımızı kesen bu şirkete inanmıyoruz. Bu projeyi kabul etmiyoruz, bu projeyi reddediyoruz” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 163 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.