“Bölünmek Muğla’ya yapılacak kötülüktür”

“Bölünmek Muğla’ya yapılacak kötülüktür”
Muğla Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Gazetecilik Ödülleri Yarışması bu yıl da gerçekleştirilerken, ödüle layık...

Muğla Gazeteciler Cemiyeti tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Gazetecilik Ödülleri Yarışması bu yıl da gerçekleştirilerken, ödüle layık görülen eserlerin sahiplerine ödülleri Altınkalp Restorantta düzenlenen bir törenle verildi. Bu yıl Muğla tarihinde iz bırakmış Baha Bey anısına düzenlenen geceye katılan Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir, burada yaptığı konuşmasında basında bölünmenin Muğla’ya yapılacak bir kötülük olduğunu vurguladı.

24 Temmuz tarihinin çok önemli bir tarih olduğunu belirten Demir, “ 24 Temmuz basından sansürün kaldırıldığı gün olmasının yanında aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti’nin Lozan’da tapusunun alındığı bir gündür. Bunu İnönü Vakfı ve Muğla Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen bir etkinlikte görkemli bir şekilde hep birlikte kutladı. Basından sansürün kaldırılışının yıldönümünü de bugün kutluyoruz”dedi.

Son yıllarda Muğla’da ayrışma çabalarının olduğunun gözlendiğine dikkat çeken Demir, “ Bunun  iktidarın teşvikleri ile gerçekleştirildiği görülüyor. Bu biz Muğlalıları üzüyor, buna fırsat vermemeliyiz.

Muğla çeşitli sektörlerin yanısıra her açıdan merkeze çok büyük kaynaklar aktaran bir il. Zaten azız. Bir de bunu bölmek Muğla’ya yapılacak kötülüktür. Her alanda ayrışma yerine birleşme içinde hareket etmeliyiz.

Son bir yılda basında platform ayrımcılığı yapılıyor. Zaten yerel basınımız güçsüz. Buna bir de bölerek, parçalayarak, zayıflatarak yönetmenin doğru olmadığını düşünüyor ve bu yanlıştan bir an önce dönülmesi gerektiğini düşünüyoruz. İktidarın yönlendirmesi ile gerçekleşen bu olayın bir an önce son bulması gerektiğine inanıyoruz.

Son 5-6 yılda basında çok büyük sıkıntılar yaşanıyor. Sermayenin baskısı altında olan basın kimliğini kaybediyor. Biz dışarıdan gelen övgüleri abartıyor kendi içimzdeki eleştirileri de kaldıramıyoruz. Muğla Basını’nın tarihten gelen değerleri var. Bunun devam etmesi için bölünmenin, ayrışmanın, zayıflatmanın aksine  birlikteliğimizin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Bütün basın mensuplarının bayramını kutluyorum”şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 543 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.