Bu araçlar diğerlerine göre ucuz: Piyasadaki en uygun 4 model belli oldu

Bu araçlar diğerlerine göre ucuz: Piyasadaki en uygun 4 model belli oldu
2024 yılında otomobil piyasasında hareketlilik sürüyor. Birçok otomobil markası yeni modellerini tanıtırken bazıları da kampanyalar düzenleyerek tüketicilere avantajlar sunuyor. Ancak, kampanyaların ne zaman sona ereceği konusunda net bir bilgi bulunmamaktadır.

Kampanyalar piyasada hala etkisini sürdürüyor: 2024'ün başlarında da sıfır otomobil piyasasında kampanya furyası devam ediyor. Otomobil markaları ve bayiler, tüketicilere çeşitli fırsatlar sunarak hareketliliği sürdürmeye devam ediyor.

Konuyla ilgili merak edilenleri, İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel şöyle anlattı:

thumbs-b-c-6f2c8d26669c4f6401f6538721065c3e.jpg

NE ZAMAN BİTECEK?

“Sıfır piyasasında eylül itibarı ile başlayan fiyat düşüşleri, ekim ve kasım zamanlarında en avantajlı noktaya kadar ulaşmış, aralık ayı itibarı ile da uygulanan indirimler azaltılmıştı.

Ocak ve şubat aylarında indirimlerin kademeli olarak azaltıldığını ve neredeyse liste fiyatlarına yaklaştığını görüyoruz. Kampanyaların büyük oranda sonlandığını söylenilebilir. Mart ve nisan ayından itibaren 2024 model otomobillerin piyasaya tam anlamıyla girmesiyle, devam eden kampanyalar da sonlanacak."
thumbs-b-c-d5629ad502aeae6dd7b67930f17b5a41.jpgSON ŞANS MI?

"Sıfır otomobilde fiyat bazında en uygun dönem Kasım'dı. Sonraki süreçlerden indirimler azalırken, liste fiyatlarında bir miktar artış yaşandı. Koşullar itibarıyla birkaç ay önceki fiyatların daha avantajlı olduğunu söyleyebiliriz.

Otomobil fiyatlarını döviz kuru, maliyetler ve enflasyon gibi faktörler etkiliyor. Şu anki durumda otomobil fiyatlarının ilerleyen zamanlarda biraz daha yükseleceğini tahmin ediyoruz.

Fakat fiyatlar yükselse bile, Ticaret Bakanlığımızın aldığı önlemler, rekabetin artması ve talebin azalması nedeniyle geçmişte görülen spekülasyonlar olmayacak.

Bu yüzden olası fiyat artışları normal ve makul seviyelerde olacak. Sıfır otomobil almak isteyen kullanıcılar koşulları göz önünde bulundurarak, bütçe ve ihtiyaçlarına uygun bir karar verebilirler."

İŞTE PİYASADAKİ EN UCUZ 4 SIFIR OTOMOBİL

Ertemel, Türkiye piyasasında satışa sunulan en ucuz otomobilleri şöyle sıraladı:

A Segment küçük hatchback otomobiller olan Hyundai i10 ve Kia Picanto, piyasada en ucuz seçenekler olarak öne çıkıyor.
Hyundai i10'un başlangıç fiyatı 780.000TL,
Kia Picanto'nun ise 838.000TL.
C Segment Sedan aile otomobili Fiat Egea ise Türkiye'de üretilen en uygun fiyatlı otomobil olarak dikkat çekiyor. Fiat Egea'nın başlangıç fiyatı 864.000TL.
B Segment Hatchback otomobil Citroen C3 ise 872.000TL fiyatı ile en uygun fiyatlı otomobiller arasında yer alıyor.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 509 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.