Bu bayram hepimizin bayramı

Bu bayram hepimizin bayramı
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Muğla’da coşku ile kutlandı. 19 Mayıs...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gençlere armağan ettiği 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Muğla’da coşku ile kutlandı. 19 Mayıs saha gösterilerinin kalkmasının ardından gençlik haftası kapsamında kutlanan Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Cumhuriyet meydanına kurulan şişme oyun parkurları ile renklendi.

Sabahın ilk saatlerinde Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan kutlamalar daha sonra yerini meydana kurulan oyun parkurlarına bıraktı. Muğla Valisi Fatih Şahin ve Eşi Ayşe Şahin, Muğla Vali Yardımcısı Mestan Yayman, Muğla Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Fevzi Kurşun, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurzile Çavuşoğlu, gençler ve vatandaşlar katıldı.

Çeşitli oyun parkurlarının kurulduğu alanlarda gezen Vali Fatih Şahin ve protokol üyeleri burada oyun parkurlarında oyunlar oynadılar. Sınırsızlık meydanında öğrencilerin çarşaf üzerine yaptıkları boyanın başına geçen Şahin, fırçayı eline alarak çarşafın üzerine ‘Muğla’ yazdı. Buradan mini basketbol sahasına geçen Vali Fatih Şahin, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Fevzi Kurşun ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu birlikte 4 dakikalık basketbol maçı yaptılar. Gençlere karşı basketbol maçı yapan protokol üyeleri, basket atmakta zorlanınca maç 4 dakikanın sonunda başladığı skor ile bitti.

Muğla Tenis Kulübü sporcuları ile tenis maçı yapan Vali Fatih Şahin burada sporcular ile hatıra foto çektirip şişme oyun parkurlarına geçti. Şişme parkurlarda çocuklar gibi eğlenen protokol üyeleri burada voleybol maçı yaptı. Öğrenciler ile vatandaşlara karanfil, basketbol ve futbol topu dağıtımın ardından hava fişek gösterimi ile kutlamalar devam etti.

Kutlamalar hakkında açıklama yapan Muğla Valisi Fatih Şahin, “ 19 Mayıs’ın gençlerimize armağan edildiği bu günde onlara bayramlarını dolu dolu yaşatmak için etkinlikleri hafta boyunca gerçekleştiriliyor. Bugünde burada oyun parkurları ile bu gün farklı bir şekilde kutlamalar devam ediyor. Gençlerin bayramını en içten dileklerim ile kutluyorum” dedi.

Bu haber toplam 502 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.