Bugün Dünya Engelliler Günü

Bugün Dünya Engelliler Günü
Muğla Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Akkuzu, engellilik konusunun tüm dünyada evrensel normlara oturtulduğunu ve devletlere bu alanda önemli sorumluluklar...

Muğla Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Ali Akkuzu, engellilik konusunun tüm dünyada evrensel normlara oturtulduğunu ve devletlere bu alanda önemli sorumluluklar yüklendiğini bildirdi.

Akkuzu, Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, 1992 yılında Birleşmiş Milletler'in aldığı bir kararla, 3 Aralık gününün ''Dünya Engelliler Günü'' ilan edildiğini hatırlattı. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün engelliler ve ailelerinin yaşadığı sorunları ve bu konuda yapılması gerekenleri öne çıkarırken, bu büyük toplumsal sorunun çözümü yolunda devlete, yerel yönetimlere, sivil toplum kuruluşlarına ve tek tek tüm bireylere düşen görevleri de hatırlattığını ifade eden Akkuzu, şunları kaydetti: "Engellilik konusu tüm dünyada evrensel normlara oturtulmuş ve devletlere bu alanda önemli sorumluluklar yüklenmiştir. Ülkemizde de engelli vatandaşlarımızın hakları başta Anayasa olmak üzere çeşitli yasalar ve uluslararası sözleşmeler ile güvence altına alınmıştır. Engellilerimizin başkalarına gereksinim duymadan yaşamını sürdüren, üreten, toplumsal yaşama katkıda bulunan bireyler olmalarının sağlanması devletin temel görevidir." Akkuzu, toplumun temel yapı taşı olan ailenin bütünlüğünün sürdürülmesinde etkin bir rol oynayan evde bakım hizmetiyle, engellilerin içinde sevgi ve şefkati buldukları aile ortamından ayrılmadan bakımlarının sağlandığını bildirdi. Bu kapsamda Muğla'da 2006 yılından beri 8 bin 980 engelliye evde bakım hizmeti verildiğini, bakımını sağlayan yakınlarına da ödeme yapıldığını vurgulayan Akkuzu, "Aynı zamanda evde bakımı sağlanamayan engellilerimize kurum bakımı hizmeti de verilmektedir. Şu ana kadar müdürlüğümüze müracaat eden 5 bin 197 engellimize engelli kimlik kartı verilmiştir. Engelli bireylerin ve ailelerinin yaşadıkları sorunlara karşı göstereceğimiz ilgi, duyarlılık ve üreteceğimiz çözümler insanımız ve toplumumuza gösterdiğimiz saygının önemli göstergelerinden biridir" ifadesini kullandı.

SİNAN BOYACI

Bu haber toplam 538 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.