Büyükşehir Muğla Basını İle Buluştu

Büyükşehir Muğla Basını İle Buluştu
Muğla Büyükşehir Belediyesi, 24 Temmuz Basında sansürün kaldırılışı ve Basın Bayramı nedeniyle Muğla ili genelinde çalışan basın emekçilerini...

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 24 Temmuz Basında sansürün kaldırılışı ve Basın Bayramı nedeniyle Muğla ili genelinde çalışan basın emekçilerini bir araya getirdi.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün’ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen yemeğe, Muğla ili genelinde basın alanında çalışan medya mensupları, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ve Muğla Büyükşehir Belediyesi daire başkanları katıldı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Muğla’da yerel gazeteciliğin bulundukları ilçelerdeki vatandaşları doğru bilgilendirme anlamında geliştiğini fakat Fethiye’de veya Datça’da yaşanan bir gelişmenin Muğla ili genelinde duyurularak Muğla kamuoyunun oluşmasında sıkıntılar olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün; “Muğla 13 ilçesiyle farklı farklı yerleşimlere sahip, kendi içerisinde biraz kapalı ve ilçesine şoven duygularla bağlı bir il. Oysa Muğla’nın bir olması, beraber olması, herkesin birbirinden haberi olarak Bodrum’lu hemşerilerimizin Menteşe ile ilgili bir gelişmede sevinç ya da kaygı duyması gerekir. Muğla ilinin birbirinden haberdar, birbiriyle ilgili sorunları bilmesi ve birlikte çözüm üretmesi lazım. Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak Hedefimiz bir Muğla bir sloganımızla da Muğla’nın bir olduğunu, beraber olduğunu, sorunların hepimizin sorunu olduğunu, çözümlerinde hepimiz için bir sevinç kaynağı olacağını anlatmaya çalışıyoruz.” dedi.  Muğla’da bir ilçede yayınlanan çok değerli görüşlerin, eleştirilerin Muğla ili genelinde okunması gerektiğini söyleyen Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, basın mensuplarından sadece bulundukları ilçelerle ilgili değil, genel olarak bütün Muğla’nın sorunlarına değinmelerini, kamuoyu oluşturmalarını ve doğru bilgi ve haberi tüm Muğla’ya ulaştırmaları için gayret sarf etmelerini rica etti.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, basında sansürün kaldırılışının 107.yılında Türkiye’de hala basının hiç olmadığı kadar baskı altında olduğunu söyledi ve gerçek demokrasinin ayrılmaz parçası olan halkın doğru haber alma hak ve özgürlüğü sağlamak için çalışan bütün gazetecilerin basın bayramını Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği bu anlamlı gecede kutladı.

Bu haber toplam 450 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.