Büyükşehir’in Sinpaş projesine açtığı davada karar çıktı: Mahkeme davanın reddine karar verdi

Büyükşehir’in Sinpaş projesine açtığı davada karar çıktı: Mahkeme davanın reddine karar verdi
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’da Sinpaş Grubu’nun, Marmaris İçmeler’deki Kızılbük Thermal Wellness Resort projesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca verilen ÇED olumlu raporuna karşı Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı davada mahkeme dava konusu işlemde hukuka aykırılık bulunmadığı sonucuna varılması neticesinde davanın reddine karar verdi.

Marmaris’in İçmeler Mahallesi Kızılkum Mevkiinde Sinpaş Gayrimenkul Yat. Ort. A.Ş. tarafından yapılması planlanan “Marmaris Kızılbük Resort Otel ve Devremülk” projesine 2022 yılında verilen “ÇED Gerekli Değildir” kararının iptali için açılan dava geçtiğimiz yıl Temmuz ayında görülmüştü. Mahkemenin, ÇED Gerekli Değildir Kararının iptali yönünde verdiği karar Danıştay tarafından onanarak kesinleşmişti.

YENİDEN BAŞVURU YAPILDI, ÇED OLUMLU KARARI VERİLDİ

Şirketin yeniden ÇED başvurusu üzerine 10 Mart 2023’te Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş’nin Kızılbük Thermal Wellness Resort projesine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca ÇED olumlu raporu verildi.

BÜYÜKŞEHİR DAVA AÇTI

Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesi ile ilgili olarak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Muğla 3. İdare Mahkemesi projeye ilişkin verilen ÇED olumlu kararının iptali için dava açıldı.

DAVANIN REDDİNE KARAR VERİLDİ

Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından KAP’ta yapılan açıklamada, Muğla 3. İdare Mahkemesi tarafından; Dosya kapsamında yer alan bilgi ve belgeler dahilinde hazırlanmış olan bilirkişi raporuna istinaden ÇED raporunda yapılması planlanan projenin çevreye olası etkilerinin irdelendiği ve yürürlükteki mevzuata göre bir eksiklik olmadığı, ÇED raporunun yeterli ve uygun olduğu, yapılan incelemelerin, hesaplamaların ve değerlendirmelerin yeterli düzeyde veri, bilgi ve belgeye dayandırıldığı, projenin alanda yapılacak diğer projelerle birlikte aktif olması halinde çevreye olabilecek kümülatif etkilerinin kapsamlı bir şekilde incelendiği ve çevreye olabilecek olumsuz etkilerin minimize edilmesi için gerekli önlemlerin raporda yer aldığı hususunun bilirkişi raporu ile sabit olduğu görülmesi sebebiyle dava konusu işlemde hukuka aykırılık bulunmadığı sonucuna varılması neticesinde davanın reddine karar verildiği duyuruldu.

Bu haber toplam 405 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.