BUZLAR ERİDİ

BUZLAR ERİDİ
Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin iki yıl içinde yaptığı çalışmaların anlatıldığı Muhtar Bilgilendirme toplantısı kapsamında Marmaris’te muhtarlarla...

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin iki yıl içinde yaptığı çalışmaların anlatıldığı Muhtar Bilgilendirme toplantısı kapsamında Marmaris’te muhtarlarla buluşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Belediye Başkanı Ali Acar’ı makamında ziyaret etti. 15 Şubat Pazartesi günü gerçekleşen ziyarete her iki belediyenin Belediye Başkan Yardımcıları, Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi ve Meclis üyesi Mehmet Oktay da katıldı.

“Vatandaşımıza Hizmet Etmek İçin Buradayız”

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, “2014 genel seçimlerinden önce bir abi kardeş ilişkisi vardı. Yeni düzenleme ile birbirimize daha fazla entegre olduk. Bu süreçten farklı düşünceler farklı yorumlar yapılmış olabilir. Ancak önemli olan bizler kamu hizmeti adına buradayız. Vatandaşımıza ve bölgemize hizmet etmek için buradayız. Bu onurlu bir görevi baskılar altında yapmaya çalışıyoruz. Ama yılmadık onurlu bir şekilde görevimize devam ediyoruz. Her bölgenin kendine göre ayrı bir özelliği var Marmaris'in ise turizm bölgesi olması, bir rant bölgesi olması ve insanların kolay kolay alışkanlıklarından vazgeçememesi nedeniyle bu hassas dengelerin ayarlanması için bir şekilde mücadelemizi sürdürüyoruz.

“Enerjimizi Hizmet İçin Harcayalım”

Yaşadığımız baskıları sıkıntıları var her zaman dile getiriyoruz. Önemli olan birbirimizle el ele vermemiz. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin de yapılanmaların tamamladığını görüyoruz. Artık bundan sonra bölgemize daha fazla hizmet edeceğiz. Ben ziyaretiniz için size çok teşekkür ediyorum. Sizler bölgenin bir valisi gibi 13 tane ilçesi olan bir yerde her yere ulaşmaya çalışıyorsunuz. Tabiki turizm bölgelerinin kırsal kesimlere göre meşakkatli olduğunu görüyorsunuz. Bundan sonra bölgemize daha çok zaman ayıracağınıza eminim. Birlikte halkımıza hizmet etmek için enerjimizi bu şekilde harcayacağız. Bunun mutluluğunu hep beraber yaşayacağınız” dedi.

“Birlikte Hizmet Etmek Durumundayız”

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de Muğla’nın çok geniş bir coğrafyaya yayıldığını bu ortamda hizmet etmeye çalıştıklarını dikkat çekti. Gürün; “ Sizin de belirttiğiniz gibi yeni bir yönetim tarzına geçtik. Muğla coğrafyasında 13 ilçemiz var, her ilçenin, hatta her beldenin ve köyün farklı yönetim tarzlarıyla kendi sorunlarını çözmeye çalışıyoruz. Yaşadığımız baskılara rağmen hizmetlerimizi yapmaya çalışıyoruz.

Ama bu yasa eksik taraflarıyla birlikte bir takım kurallar getirdi. Yeni bir sürece girmek çok zor. Hepimiz yeni sisteme adapte olmaya çalışıyoruz. Sizlerin de ifade ettiği gibi hiç olmayan bir belediyeyi kurduk. Muğla Belediyesi 31 Mart'ta Büyükşehir Belediyesi oldu. Geçen iki yıllık süreçte yapılanmamızı tamamlayarak organizasyon şeması oluşturmaya çalıştık. Biz ilçe belediye başkanlarımızla ayrılmaz bir bütünüz. Büyükşehir ayrılmaz bir bütün, birlikte yürümek durumundayız. Şimdiye kadar önemli hiçbir sorun olmadan geldik. Bundan sonra da yine birlikte hizmetlerimizi yürüteceğiz. Ortak olarak çözmemiz gereken sorunları ortak olarak çözeceğiz. Büyükşehir yasasıyla birlikte hizmet alanınız çok genişledi. Çok geniş bir alana hizmet ediyorsunuz. Bu kolay bir iş değil sizde organizasyon şemanızı ona göre oluşturmaya çalışıyorsunuz. Hepimiz bu yeni süreçte adaptasyon dönemi geçirdik. Mevzuatla ilgili sorunlarımız var ama biz her şeye rağmen birlikte hizmet üretmek durumundayız. Umutsuz olmaya hakkımız yok, hizmet etmeye devam edeceğiz. Üç yıl sonra Marmaris'e daha güzel bir yere ulaştırmaya çalışacağız. Bölgemizin 13 ilçesi ile ayrı ayrı gerçekten çok büyük sorunları var ancak bu sorunları hep birlikte açacağız. Barış içinde olacağız, eğer biz kolkola girersek daha büyük hizmetlere damga vururuz. Başkanımız üç dönem önce Marmaris'e belediye başkanı olduğunda aldığı Marmaris ile Marmaris'e getirdiği noktaya baktığımızda çok büyük çok özel hizmetler yaptığını görüyoruz. Başkanıma hizmetlerinden dolayı ve bu güzel sıcak karşılamadan dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 535 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.