Can sıkan davadan sonuç çıkmadı

Can sıkan davadan sonuç çıkmadı
Ünlü Şair Can Yücel’in mezarına 10 ay önce balyozlarla saldırıldı. Olayla ilgili Tayfur Keleş(71) ve yeğeni Şener Keleş(21) gözaltına alınmıştı....

Ünlü Şair Can Yücel’in mezarına 10 ay önce balyozlarla saldırıldı. Olayla ilgili Tayfur Keleş(71) ve yeğeni Şener Keleş(21) gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan daha sonra serbest bırakılan amca yeğen hakkında 1 ila 4 yıl arasında hapis istemiyle dava açıldı. Sanıkların katılmadığı ikinci duruşmada bir sonuç çıkmadı. Mahkeme ileri bir tarihe ertelendi.

Saldırı 10 ay önce oldu

Ünlü şair Can Yücel’in ölümünün ardından Muğla’nın Datça ilçesine gömüldü. Her ölüm yılında Can Yücel’in sevenleri mezarı başında toplanıp vasiyeti üzerine mezarına şarap döktü. Geçen yıl şairin ölüm yıl dönümünde yine mezarına şarap döküldü. Can Yücelin ölüm yıldönümünden bir gün sonra şairin mezarı saldırıya uğramış balyozlarla kırılmıştı.

İki kişi gözaltına alınmıştı

Saldırının ardından Muğla polisi 5 kişiden oluşan bir tim kurarak saldırganları yakalamak için çalışma başlattı. Yapılan çalışma sonrasında Tayfur Keleş ve yeğeni Şener Keleş gözaltına alındı. Gözaltına alınan amca yeğen hakkında 1ila 4 yıl arasında hapis davası açıldı. Ancak amca yeğen tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İkinci duruşma yapıldı

Şair Can Yücel’in mezarına yapılan saldırıyla ilgili olarak ikinci duruşma  Datça Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. İbadethanelere ve mezarlıklara zarar verdikleri iddiasıyla haklarında 1 ila 4 yıl hapis cezası istenen tutuksuz sanıklar Teyfur Keleş ile Şener Keleş'in katılmadı.

İkinci mankemede tanıklar dinlendi. Tanıklardan Serpil Yolgeçti “olay gecesi mezarlığın100 metreuzağındaki evinin bahçesinde oturuyordum.Mezarlık tarafından gelen balyoz sesleri duydum. Kamyonet olduğunu tahmin ettiğim bir araç Can Yücel'in de mezarının da bulunduğu tarafa doğru durup farlarını açmıştı. Sonra araç mezarlığa doğru yöneldi. Saat 21.00 sıralarıydı. Ben mezarın kırılmasını görmedim" dedi. Diğer tanık Mehmet Baktimur da, olay gecesi mezarlığın yakınlarındaki evinde olduğunu ancak herhangi bir ses ya da gürültü duymadığını söyledi.

Can Yücel'in ailesinin avukatı Cihat Uzar, sanıkların olay tarihinde kullandıkları telefonlarının saat 20.00- 22.00 aralığında görüşme dökümleri ile bu görüşmelerin hangi noktadan yapıldığının tespit edilmesi için bilgi istenmesi talebinde bulundu. Mahkeme, askerde bulunan sanık Şener Keleş in talimatla alınacak olan ifadesinin beklenmesine, avukat Cihat Uzar'ın talebinin değerlendirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Bu haber toplam 753 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.