Cansu Davası Bilirkişi Raporuna Kaldı

Cansu Davası Bilirkişi Raporuna Kaldı
Muğla’nın Ortaca ilçesi Dalyan kanalında 14 Haziran 2015 tarihinde 18 yaşındaki Cansu Kaya’nın cansız bedeni su kanalında bulunmuştu. Olayla ilgili...

Muğla’nın Ortaca ilçesi Dalyan kanalında 14 Haziran 2015 tarihinde 18 yaşındaki Cansu Kaya’nın cansız bedeni su kanalında bulunmuştu. Olayla ilgili 17 yaşındaki M.P.Ç ve 24 yaşındaki N.D tutuklanmıştı. Fethiye Ağır Ceza Mahkemesinde görülen son duruşmada mahkeme sanıkların tutukluluk halinin devamına İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelecek olan raporun beklenmesine karar verdi. Cansu Kaya'nın öldürülmesine ilişkin haklarında dava açılan sanıkların yargılanmasına devam edildi.Fethiye Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "kasten öldürme", "cinsel istismar" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından yargılanan tutuklu sanıklar, 17 yaşındaki M.P.Ç. ve 24 yaşındaki Necati D. katıldı. Duruşmada maktulün babası Osman ve ablası Burcu Kaya, tarafların avukatları ile İstanbul, İzmir ve Muğla'daki Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcileri de hazır bulundu. Duruşmada Kaya'nın öldürülmesiyle ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumundan gönderilen otopsi raporu okundu. Kaya'nın suda boğulduğu belirtilen raporda, maktulün vücudunda başkasına ait DNA kalıntılarına rastlanmadığı ve iç organla rından alınan örneklerde uyuşturucu olmadığı açıklandı.

Baba İtiraz Etti

Maktulün babası Osman Kaya, rapora gerçeği yansıtmadığını ileri sürerek itirazda bulundu.

Raporla ilgili mahkemeye itiraz dilekçesi sunan müşteki avukatı Evrim İnan, raporun fotoğraflara bakılarak hazırlandığını, iç ve dış bulguların göz ardı edildiğini savundu.

Raporda suda boğulduğu belirtilen Kaya'nın ağzında boğulma nedeniyle "mantar köpüğü" bulunması gerektiğine dikkati çeken İnan, "Bu tür bulgular, raporda yok. Raporda maktulün iç organlarının normal ağırlıkta olduğu belirtiliyor ancak, suda boğulan birisinin akciğerlerinin sıvıyla şişmiş olması gerekir" dedi. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme heyeti, İstanbul Adli Tıp Kurumundan talep edilen rapor için duruşmayı erteledi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, duruşmanın ardından adliye girişinde kadın cinayetlerini protesto etti. Maktulün babası Kaya'nın da katıldığı eylemde, "Kadın cinayetlerinde indirim uygulanmasın" yazılı pankart ile cinayete kurban giden kadınların fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıyan grup, bir süre slogan attı.

Mustafa İnci

Bu haber toplam 548 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.