Carettalarla yarıştılar

Carettalarla yarıştılar
Tüm oteller dolduCaretta caretta deniz kaplumbağlarının üreme alanı olan dünyaca ünlü İztuzu plajında yüzme maratonu düzenlendi. 81 ilden 411 yüzücünün...

Tüm oteller doldu

Caretta caretta deniz kaplumbağlarının üreme alanı olan dünyaca ünlü İztuzu plajında yüzme maratonu düzenlendi. 81 ilden 411 yüzücünün katıldığı kaplumbağlarla yüzüyoruz maratonuna ilgi yoğundu. 411 sporcu ve aileleri yle birlikte yaklaşık 2 bin kişi Dalyan’a geldi. Dalyan’da bulunan otol ve pansiyonların tamamı doldu. Dalyan esnafı kötü başlayan turizm sezonunda 2 bin kişinin Dalyan’da konaklaması esnafın yüzünü güldürdü. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş “ Dalyan’da ilk defa kaplumbağlarla yüzüyoruz maratonu düzenledik. İlk defa düzenlememize rağmen yoğun bir katılım sağlandı. 411 yüzücü 2 bin 100 metre yüzdü. İki gün boyunca Dalyan’da bulunan tüm otel ve pansiyonlar doldu. Kötü başlayan turizm sezonunda bu yarışlar esnafımızın yüzünü güldürdü diyebiliriz” dedi.

Dalyan’da tur teknesi kalmadı

Caretta caretta deniz kaplumbağları, çamur banyoları ve kral mezarlarıyla ünlü olan Dalyan’da yarışlar için gelen yaklaşık 2 bin kişi tur tekneleriyle azmar gezisi yaptı. Dalyan kanalında bulunan tur teknelerinin tamamı spor severler tarafından kiralandı. Dalyan esnafı ise “ turizm sezonu çok kötü başladı. Ancak yüzme maratonu sayesinde binlerce kişi Dalyan’a geldi. Kötü başlayan turizm sezonunda yüzme maratonu yüzümüzü güldürdü” dediler.

Muğla Valisi Amir Çiçek, alternatif turizm çalışmalarının artacağını vurguladı. Amaçlarının Türkiye ve dünyadaki sporcuların bölgeye gelmesini sağlamak olduğunu belirten Vali Çiçek, "Bu tarz organizasyon ile bunu başardığımızı düşünüyorum. Bölgenin tanıtımı açısından spor turizmi önemli, gelecek yıllarda daha geniş kapsamlı organizasyonlar yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Çeşitli etkinlikler ile turizm sezonunu süresini artırmayı hedeflediklerini ifade eden Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ise, "Turizm giderek çeşitlenmekte bunun içerisine yüzme, yürüyüş, bisiklet, dağcılık gibi etkinlikler turizmin unsurları arasına girmekte, bu etkinliğin zor zamanlar geçiren turizmcilerin bir nebze olsun nefes almasını sağladığını düşünüyorum’’ dedi.

Yüzme yarışına katılanların yüzde yetmişlik kısmının daha önce Dalyan’a gelmemiş isimler olduğuna dikkat çeken Ortaca Dalyan Turizm Derneği Başkanı Sezgin Yiğit de yarış esnasında belgesel çekimi yapıldığını dile getirdi. Yiğit, ’’İki gündür Dalyan’da konaklayan 2 bine yakın misafirimiz var. 15 otelimiz doldu. Çok profesyonelce güzel bir yarışma oldu. Tanıtım için şansımızı iyi kullandık’’ şeklinde konuştu.Yarışma sonunda kadınlar klasmanında birinci Nilay Erkol, erkekler klasmanında ise birinci Barış Ahmet Yosmooğlu oldu. Dereceye girenlere madalya ve hediye verildi.

Bu haber toplam 737 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.