Çenger’in yeni köy meydanında iftar

Çenger’in yeni köy meydanında iftar
Fethiye Belediyesi ilçeye en uzak köylerden bir tanesi olan Çenger’de de iftar çadırı kurdu. İftar yemeğine neredeyse tüm köy sakinleri katılırken,...

Fethiye Belediyesi ilçeye en uzak köylerden bir tanesi olan Çenger’de de iftar çadırı kurdu. İftar yemeğine neredeyse tüm köy sakinleri katılırken, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ve ailesi ile birlikte geçtiğimiz yıl gibi bu yıl da Çengerliler ile iftar yaptı. Başkan Saatcı ayrıca Çenger’de yapılan meydan düzenlemesi ile peyzaj çalışmalarını inceledi ve meydan projesinin devam edeceğini ifade etti.

Büyükşehir yasasıyla Fethiye Belediyesi sınırları içerisine giren 6 belde ve 21 köyde iftar çadırlarını sırayla kuran Fethiye Belediyesi, Çenger köyünde de vatandaşlarla buluştu. Nüfusu az olan bölgede yaklaşık 150 kişi iftar çadırında orucunu açarken, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, eşi Nesrin Saatcı ile birlikte Çenger’deki iftar yemeğine katıldı. Vatandaşlarla sohbet eden Başkan Behçet Saatcı, ailesiyle birlikte Osman Efendi türbesinde de dua etti. Başkan Yardımcıları Mete Karacadağ ve Mete Atay ile teknik birim amirlerinin katılımıyla, bölgede Fethiye Belediyesi tarafından yapılan çalışmaları inceleyen Başkan Saatcı, tüm personele tek tek teşekkür etti.

“Köy meydanı kabuk değiştirdi”

Köy muhtarı Adem Deveci ve Çengerliler yapılan hizmetlerden dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. Başkan Saatcı’yı ilgiyle ve güleryüzle karşılayan vatandaşlar hizmetlerinden dolayı Başkan Saatcı’ya teşekkür ettiler. Çalışmalar ile Çenger’in güzelleştiğine dikkat çeken Muhtar Adem Deveci, “Belediye Başkanımız Behçet Saatcı’nın talimatıyla köyümüzün meydanı kullanılmaz haldeyken, şimdi adeta kabuk değiştirdi. Ben tüm belediye ekibine teşekkür ediyorum. Burada lavabo dahi yoktu şimdi ise meydan köşküne kadar her şey mevcut” dedi.

“Çenger güzel bir meydana kavuştu”

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise, geçen sene Çengerlilere söz verdiklerini ve bu sözü tutmanın mutluluğu içerisinde olduklarını ifade etti. Çenger’in kendileri için çok özel olduğunu söyleyen Başkan Saatcı, “Dinlenme yeriyle, köy çeşmesiyle, meydan düzenlemesiyle, cami bakımlarıyla, lavabosuyla, peyzajıyla burası çok güzel bir hale geldi. Önceden köylerimizde 3 saç ayağı vardı. Bunlar imam, öğretmen ve muhtardı. Maalesef yanlış bir uygulamayla köy okullarımız kapatılınca, iki saç ayağımız kaldı. Muhtarımız ve imamımız. Özellikle onlara buranın bakımı konusunda büyük iş düşüyor. Bu yapılanların korunması lazım. Ben buraya iftar akşamına yetiştiren ekiplerimize teşekkür ediyorum. Allah tuttuğumuz oruçları kabul eylesin” dedi.

Ezan sesinin okunmasıyla Çengerliler orucunu hep birlikte açtı. İftardan sonra Başkan Saatcı ve Çenger sakinleri yaklaşık 1 saat sohbet etti. Hasan Telli

Bu haber toplam 884 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.