Cennete Kaçak Yapı

Cennete Kaçak Yapı
Birol Güven’in Muğla’da satın aldığı ve “Mandıra Filozofu” isimli iki sinema filmi çektiği ünlü Çökertme Koyu, yapılaşmadan dolayı mahkemelik...

Birol Güven’in Muğla’da satın aldığı ve “Mandıra Filozofu” isimli iki sinema filmi çektiği ünlü Çökertme Koyu, yapılaşmadan dolayı mahkemelik oldu. Güven’in filmde görülen taş kulübesinin önüne dört prefabrik yapı inşa edilmeye başlandı.

Mandıra Filozofu adlı sinema filminin çekildiği Muğla'daki Çökertme Koyu'nda yapımcı, senarist ve yönetmen Birol Güven'in kulübesinin hemen yanına dört prefabrik yapı inşa edildi. Filmde Mustafa Ali'nin zengin Cavit'e satmadığı muhteşem koyda, 250 yıllık ağaç yandı, yerine fosseptik çukuru yapıldı. Yeni Asır'a konuşan Birol Güven, yapıların hem izinsiz hem de denize 30 metre mesafede olduğu iddiasıyla konuyu yargıya taşıdığını açıkladı. Birol Güven'in Muğla'da satın aldığı ve iki film çektiği ünlü Çökertme Koyu, yapılaşmadan dolayı mahkemelik oldu. Güven'in 6 dönümlük arazisi ve filmde görülen taş kulübesinin önündeki 900 metrelik alana, denize 30 metre mesafede dört prefabrik yapı inşa edilmeye başlandı. Çalışmalar sırasında 250 yıllık keçiboynuzu ağacı yandı, yerine foseptik çukuru yapıldı. Köylüler, ağacın bilerek yakıldığını öne sürdü.

Yapılaşma Yasağı Delindi

Milas sınırları içindeki Çökertme Koyu, "Mandıra Filozofu-1" ve "Mandıra Filozofu-2" filmleri ile tanındı. 10 dönümlük koyda Birol Güven'in 6 dönüm arazisi bulunuyor. Güven, filmleri bu arazi içindeki kulübede çekti. Yapılaşmanın yasak olduğu koyda, Güven'in arazisinin hemen önünde bir başka kişinin 900 metrekarelik arazisi var. Arazi sahibi, geçtiğimiz günlerde buraya dört prefabrik yapı yerleştirmek için çalışmalara başladı. Çalışmaların kanunsuz olduğunu belirten Güven, "Yapılan yasalara aykırı. Hem Milas Belediyesi'ne hem de yargıya başvurduk. Yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağız" dedi. Mandıra Filozofu'nun üçüncüsünü de aynı yerde çekmeyi planladıklarını belirten Güven, "Koy bu haliyle bizim 'bir lokma, bir hırka' anlayışımıza uymuyor. Kanunsuz yapılar kaldırılırsa burada çekeceğiz. Aksi halde başka bir yere gitmek zorunda kalacağız" diye konuştu. Milas Belediyesi yetkilileri ise, söz konusu alanda inceleme yaptıklarını belirterek, "Yapıların izinsiz olduğu tespit edildi. Hm yıkım hem de para cezası çıkar" ifadelerini kullandı.

Her Şeye Karşı Olan Mustafa Ali'nin Hikayesi

Mandıra Filozofu Mustafa Ali, ıssız bir kulübede doğayla iç içe yaşamaktadır. Çalışmaya ise kesinkes karşıdır. Cavit ise bir işadamıdır ve yeni projesi için Çökertme'ye gelir. Amacı Mustafa Ali'nin arazisini satın alıp yerine butik otel yaptırmaktır. Ne var ki hayatı, Mustafa Ali ile tanıştıktan sonra eskisi gibi olmayacaktır.

Bu haber toplam 2020 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.