ÇETİNER DEPREM BÖLGESİNE YARDIMLARIN SÜRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ

ÇETİNER DEPREM BÖLGESİNE YARDIMLARIN SÜRDÜĞÜNÜ SÖYLEDİ
Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Muğla OR-KOOP Bölge Birliği Başkanı Ahmet Çetiner, deprem bölgesine ve orman kooperatiflerine desteğin devam ettiğini açıkladı.

Muğla OR-KOOP Bölge Birliği tarafından gazetemize yapılan açıklamada şu bilgiler yer aldı:

“06 Şubat 2023 tarihli Kahramanmaraş merkezli depremde, Kahramanmaraş ve 10 İlde yaşanan önemli can ve mal kayıpları sonrası Muğla OR-KOOP Bölge Birliği bölgeye yardım elini uzattı. Bölgemizden ve ORKOOP Merkez Birliğinden Orman Köylerindeki kooperatifçilerimize başta çadır olmak üzere maddi yardımların ulaştırılmasında öncülük etti.

Muğla OR-KOOP Bölge Birliği ve ayni zamanda ORKOOP Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı olan Başkanımız Ahmet Çetiner’in yönetiminde yer aldığı 28 Şubat – 03 Mart 2023 tarihleri arasında Orman Mühendisi ve Ziraat Mühendisinden oluşan Teknik Heyetle yaptığı inceleme gezisinde deprem bölgesindeki ORKOOP ortağı Bölge Birlikleri, bağlı kooperatifler ile Orman Köylüleri yerinde ziyaret edilmiş, Tarım ve Orman teşkilatının yöneticileri ile görüşülmüştü.

Deprem Bölgesindeki ziyaretlerde ve incelemelerde Orman Köylüsü Kooperatifçilerimizin durumunu yerinde görülmüş, ihtiyaçları tespit edilmiş, verilecek destek ve yardımlar ile ilgili görüşler ve beklentiler belirlenmişti. Bölgede yapılan incelemelerde ve Tarım ve Orman teşkilatının yöneticileri ile yapılan görüşmelerde ortadan kalkan fiziki ve sosyal şartların normale döndürülmesi için neler yapılması gerektiği belirlenmişti.

Bu inceleme gezisinin ardından hazırlanan raporlar ülkemize yapılan yardımları desteklemek üzere ORKOOP olarak üyesi olduğumuz ve yönetimlerinde yer aldığımız Dünya’nın en büyük ve en eski uluslararası sivil toplum örgütü olan kooperatifçilik hareketinin üst örgütü olan Uluslararası Kooperatifler Birliği (ICA) ile ona bağlı kıta ve sektör örgütlerine iletildi. Bu doğrultuda ülkemize deprem yardımlarının ulaşmasına katkı verdi.

ICA Üyesi kooperatifler ülkelerindeki yardım faaliyetlerini bizzat ve dolaylı olarak destekleyerek dünya kooperatifçilerinin deprem yardımlarının ülkemize ulaşmasını sağladılar. Bazı kooperatifçiler bizzat kurtarma ve yardım faaliyetlerinde ülkelerindeki yardım heyetleri ile birlikte yer aldılar. Dünya Kooperatifçilik hareketinin dayanışma işbirliği gücü ile Türkiye’ye ve kooperatifçilere destek verdiler.

Güney Kore 4.500.000,00 (dört milyon beş yüz bin Türk lirası) TL’sı nakit yardımda bulunmuştur. Gelen yardımı Orkoop Merkez Birliğimiz yaklaşık 700 kooperatif ortağımızın banka hesaplarına aktarmıştır.”

Muğla Orkoop Birlik Başkanı Ahmet Çetiner, “Allah kimseye ve ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın” diyerek önceden de çadır ve nakit yardımları yaptıklarını ve yardımlarının devam edeceğini belirtti.

HABER: TEMEL IRMAK

Bu haber toplam 885 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.