Cezaevinden Bodrum’a

Cezaevinden Bodrum’a
Eski İçişleri Bakanı ‘Susurluk’ davasından hüküm giyen Mehmet Ağar dün Aydın’ın Yenipazar ilçesindeki Yenipazar Cezaevinden saat 11.00’da tahliye...

Eski İçişleri Bakanı ‘Susurluk’ davasından hüküm giyen Mehmet Ağar dün Aydın’ın Yenipazar ilçesindeki Yenipazar Cezaevinden saat 11.00’da tahliye edildi. Bir yıldır Aydın'ın Yenipazar Cezaevi'nde hapiste Mehmet Ağar için cezasının kalan 1 yılı için denetimli serbestlik hükümleri uygulanacak. Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, Ağar'ın ya bir kamu hizmetinde çalışmasına ya da karakolda imza vermesine karar verecek. Aydın’da Yenipazar Cezaevinden tahliye olan Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar Muğla’nın Bodrum ilçesinde evinde düzenlediği basın toplantısında “cezaevinde yatmayı bir devlet görevi olarak gördüm. Devlet gel dedi geldik. Devlet git dedi gittik” dedi.

Susurluk davasında yargılanıp 5 yıl hapis cezasına çarptırılan Mehmet Ağar, 25 Nisan 2012'den bu yana Yenipazar Cezaevi'nde tutukluydu. 1 yıllık hapis hayatının ardından “denetimli serbestlik” çerçevesinde tahliye edildi. Aydın’ın Yenipazar Cezaevi’nde 1 yıldır yatan Ağar, son çıkan 4. Yargı Paketi kapsamında avukatının yaptığı başvuru sonucu serbest bırakıldı. Dün saat 11.00 sıralarında Mehmet Ağar Yenipazar Cezaevinden tahliye olduktan sonra Bodrum’a gitti. Ağar, Bodrum’un Konacık Beldesindeki yazlığında kalıyor.

Devlet 'gel' dedi geldik, 'git' dedi gittik

Aydın’da Yenipazar Cezaevinden tahliye olan Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar Muğla’nın Bodrum ilçesinde evinde düzenlediği basın toplantısında “cezaevinde yatmayı bir devlet görevi olarak gördüm. Devlet gel dedi geldik. Devlet git dedi gittik” dedi.

Mehmet Ağar,Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun hükümlerinden yararlanarak serbest kaldığını söyledi. Mehmet Ağar “ cezaevinde kaldığım sürece yurdun dört bir köşesinden binlerce kişi beni ziyaret etti. Hepsine şükran borçluyum, hepsine gönülden teşekkür ediyorum. Cezaevine girerken bunu bir devlet görevi olarak gördüm, grevimi tamamladım. Devlet 'gel' dedi geldik, Devlet 'git' dedi gittik. Şu anda yapacağımız 76 milyon gibi sade bir vatandaş gibi ailemle, çocuklarımla, torunumla yaşamaktır. Umudumuz odur ki, Türkiye’mizin geleceği bugününden daha iyi olacaktır. Bizim gönlümüzden geçen samimi temennimiz budur, Allah milletimizin, memleketimizin yardımcısı olacaktır, buna da gönülden inanıyoruz" dedi.

Bu haber toplam 585 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.