CHP başkan adaylarını seçimle belirleyecek

CHP başkan adaylarını seçimle belirleyecek
MUSTAFA İNCİ- Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi belediye başkan adaylarının üyeler bazında eğilim yoklamasıyla belirleneceğini açıkladı. CHP Parti...

MUSTAFA İNCİ- Cumhuriyet Halk Partisi Parti Meclisi belediye başkan adaylarının üyeler bazında eğilim yoklamasıyla belirleneceğini açıkladı. CHP Parti Meclisinin aldığı bu karar Muğla örgütü ve aday adayları tarafından sevinçle karşılandı. CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk “ Muğla il örgütü olarak ilçe başkanlarımızla adayların üye bazında yapılacak olan eğilim yoklaması ile belirlenmesini istemiştik. Parti meclisimizin aldığı bu karar partimize büyük bir ivme kazandıracaktır” dedi.

Tepeden inme dönemi bitti

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı Musa Gökbel “ Biz Muğla’da en başından bu yana parti üyelerinin önüne sandık gelmesini istedik. Çalışmalarımızı buna göre yaptık. Muğla’da başlayan bu kıvılcım Türkiye’yi sardı. Artık Cumhuriyet Halk Partisinde tepeden inme, tepeden atanma dönemleri bitmiştir. Belediye başkan adaylarını parti üyeleri belirleyecek. Burada sandıktan kimin çıktığı önemli değil. Ben çıkmışım başka bir arkadaşım çıkmış önemli değil. Sandıktan çıkan partinin ve parti tabanının adayıdır. Sandıktan çıkan kim olursa olsun benim partimin adayıdır. CHP örgütleri artık yüzünü parti tabanına dönecektir. Parti meclisinin aldığı bu karar partide ciddi anlamda bir oy patlaması yaşatacaktır” dedi.

Sandıktan çıkan partinin adayıdır

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Fevzi Topuz “ parti meclisimizin aldığı bu karar parti tabanı tarafından mutlulukla karşılanmıştır. Ben en başından beri atamaya karşı olduğumu söyledim. 2014 seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisinin belediye başkan adaylarını partimizin üyeleri belirleyecektir. Biz her zaman üyelerin önüne sandık konulmasından yanaydık. Üye bazında yapılacak olan eğilim yoklamasından sandıktan kim çıkarsa çıktın partimizin adayıdır. Cumhuriyet Halk Partisinden belediye başkanlığı için aday adayı olan arkadaşlarımıza büyük görevler düşüyor. Adaylar kapı kapı dolaşıp projelerini anlatacaklar. Yapılan bu çalışmalar Muğla’da ve Türkiye genelinde partimizin oy oranını arttıracaktır” dedi.

Oy oranımız artacaktır

Cumhuriyet Halk Partisi’den Menteşe Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıklayan Mustafa Şahin “ Parti Meclisimizin aldığı bu karar en doğru karardır. Belediye Başkan adayının üye bazında belirlenecek olması parti tabanında büyük bir hareketlilik getirecektir. Arkadaşlarımızla yola çıkarken biz adayların üye bazında belirleneceği inancındaydık.  Menteşe Belediye Başkan adayının belirlenmesi için 2 bin 500 partilimiz oy kullanacak. Ben ve arkadaşlarım parti üyelerinin önüne sandık geleceğini bildiğim için çalışmalarımızı hep bu yönde yaptık. Cumhuriyet Halk Partisi adaylarını üye bazında belirleme sistemiyle oy oranını arttıracaktır. Sandıktan kim çıkarsa çıksın partimizin adayı olacaktır” dedi.

Muğla’nın istediği oldu

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk “ Muğla örgütü olarak ilçe başkanlarımızla ortak bir karar aldık. Belediye Başkan adaylarımızın üye bazında yapılacak olan bir seçimle belirlenmesini istedik. Bu kararımızı genel başkanımıza da ilettik. Parti meclisimiz belediye başkan adaylarının üye bazında eğilim yoklaması ile belirlenmesine karar verdi.  Burada parti yöneticileri kadar belediye başkanlığı için aday adayı olan arkadaşlarımıza da büyük görevler düşüyor. Aday adayı olan arkadaşlarımız  çalışmalarını ve projelerini üyelerimize ve halkımıza anlatacaklar. Aday adayı olan arkadaşlarımız unutmasınlar ki sandıktan çıkan partimizin adayıdır” dedi.

Bu haber toplam 618 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.