CHP Muğla İl Kadın Kollarından Tepki

CHP Muğla İl Kadın Kollarından Tepki
Pazar  günü yapılan  CHP Muğla İl Kadın Kolları Kongresinde, son günlerde , Diyanet'in "bir babanın öz kızına duyduğu şehvet karısı ile olan nikahını...

Pazar  günü yapılan  CHP Muğla İl Kadın Kolları Kongresinde, son günlerde , Diyanet'in "bir babanın öz kızına duyduğu şehvet karısı ile olan nikahını düşürür mü sorusuna  yayınladığı fetva üzerine Diyanet üzerinden çocuklara karşı cinsel tacizi ve ensesti özendirecek açıklamalara tepki gösterildi". Kongre üyeleri bu konuda  aldığı kararla, kongreden mesaj vermek ve  sesimizi duyurmak adına, Mehmet Görmez'in göreve geldiği günden itibaren Laiklik ilkesinin tam tersi yorumlarla kadınları küçültmeye çalışmasına, çocuk gelinlere ensest ilişkilere olur veren fetvalara Muğla'dan tüm  gücümüzle " hayır" diyoruz. Mehmet Görmez'i istifaya davet ediyoruz dediler.  Muğla İl Kadın Kolları Başkanı Çiğdem SANDIKÇIOĞLU BAŞARIR; Bütün toplumlarda anne ve babaların ortak arzusu, eğitimcilerin çabaları çocuklarının zihinsel,bedensel,duygusal ve sosyal yönden sağlıklı bir şekilde büyümesi ve topluma yararlı bağımsız bir yetişkin olması doğrultusundadır. Olumsuz davranış ve istismara uğrayan bir çocuk tüm yaşamı boyunca yaşadıklarının olumsuz izlerini üzerinde taşıyacaktır. Bugünde kadar mahkemelere taşınan birçok  ensest davasına bakılmış olmakla birlikte mahkemeye yansımayan daha nicelerinin de olduğunu biliyoruz. Başbakanımız bir konuşmasında  bu konuda karnemiz zayıf,yasalar nezdinde  yapılması gerekenler var  açıklamasını da  yapmıştır.

Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada kamuoyunun büyük tepki ve öfkesine sebep olan ve sonrasında siteden kaldırılan cevap ile ilgili özür dilenmesi gerektiğini ve dinimiz gibi toplumun en hassas noktalarından sorumlu bir kurumun çok daha dikkatli olmasının gerekliliğini savunuyoruz. Suç unsuru taşıyan soruya  dini gerekçeler bahane edilerek verilen kadın düşmanı, gerici ensesti meşrulaştıran cevabı Diyanet'in zihniyetini de ortaya koymaktadır. Biz kadınlar  Diyanet'in  bu gerici fetvalarıyla hayatımızı çevrelemesine izin vermeyeceğiz dedi.

Bu haber toplam 869 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.