CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ AV.AKIN ÜSTÜNDAĞ İZMIR- AYDIN OTOYOLUNUN MUĞLA’YA UZATILMASI TALEBİNİ MECLIS GÜNDEMİNE TAŞIDI.

CHP MUĞLA MİLLETVEKİLİ AV.AKIN ÜSTÜNDAĞ İZMIR- AYDIN OTOYOLUNUN MUĞLA’YA UZATILMASI TALEBİNİ MECLIS GÜNDEMİNE TAŞIDI.
CHP Muğla Milletvekili Av.Akın ÜSTÜNDAĞ İzmir- Aydın Otoyolunun Muğla’ya uzatılması hakkında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali...

CHP Muğla Milletvekili Av.Akın ÜSTÜNDAĞ İzmir- Aydın Otoyolunun Muğla’ya uzatılması hakkında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali YILDIRIM tarafından cevaplandırılması istemiyle bir yazılı soru önergesi verdi. ÜSTÜNDAĞ önergesinde Aydın ve Muğla arasının sadece 97 km olduğunu oysa ülkemizin en önemli iç ve dış turizm merkezlerinin başında gelen illerinden olan Muğla ilimizin güneye ve Antalya’ya doğru önemli bir aks üzerinde bulunmasına rağmen otoyol güzergahından yoksun olduğunu kaydetti.

ÜSTÜNAĞ Önerge kapsamındaki açıklamasında “Bodrum, Marmaris ve Fetihiye bugün İzmir ve Antalya arasında yerli ve yurtdışından gelen turistleri en çok çeken ilçelerimizdir. Ayrıca iki uluslararası havaalanını da barındıran bu bölgeye bu trafiği karşılayacak bir otoyol acilen düşünülmesi gereken bir yatırımdır. Ayrıca Antalya’nın batısında yer alan ve turistik önem taşıyan ilçelerinin Dalaman Havaalanı ile bağlantısının da yapılması gerekli olan bu otoyoldan karşılanabileceği de düşünülürse bu gereklilik daha da belirginleşmektedir.” şeklindeki değerlendirmesini de sözlerine ekledi. CHP Muğla Milletvekili Av.Akın ÜSTÜNDAĞ Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali YILDIRIM’a yönelttiği yazılı soru önergesinde; İzmir–Aydın otoyolu halen Aydın’da sona ermekte, bu otoyolun Denizli ile bağlantısı için gerekli çalışmaların da devam ettiği belirtilmektedir. Aydın’dan sadece 97 km uzaklıkta bulunan Muğla İlimizin bir otoyol bağlantısı ile Aydın’a bağlanması düşünülmekte midir?

Bu otoyol bağlantısının bölgeye sağlayacağı katkı hakkında detaylı bir çalışma var mıdır?

Halen İstanbul’dan İzmir’e ulaşacak olan ve Kocaeli ilimizde bir körfez geçişi ile bağlantısı kurulan İstanbul-İzmir otoyolu inşaa sürecinin devam etmekte olduğu bu kapsamda gerçekleştirilecek kamulaştırma çalışmalarının sürdürüldüğü basın ve yayın organlarında yer almaktadır. Bu projenin devamı niteliğini alabilecek olan Aydın-Muğla Otoyolu ile İstanbul-Muğla arasındaki otoyol ağı da oluşturulmuş olacaktır. Bu olası projenin iktisadi ve stratejik önemi bu proje için bir öncelik yaratacak mıdır?

Bir başka husus ise, turizmin yanısıra ülkemiz zeytin, narenciye, kuru incir ve diğer tarım ürünleri üretiminin önemli bir kesiminin gerçekleştiren Muğla İlimizin İstanbul ile olan bağlantısını sağlayacak olan otoyolun gerekliliğidir. Bu konu Bakanlığınız tarafından da değerlendirilmekte midir?

sorularına yer verdi.

Bu haber toplam 477 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.