CHP, ‘Seçmek yetmiyor, seçilmek ve yönetmek istiyoruz’

CHP, ‘Seçmek yetmiyor, seçilmek ve yönetmek istiyoruz’
CHP Muğla İl Başkanlığı Kadın Kolları Başkanı Belkız Kozacı, 5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme hakkı verilmesinin yıl dönümü nedeniyle açıklama...

CHP Muğla İl Başkanlığı Kadın Kolları Başkanı Belkız Kozacı, 5 Aralık Kadına Seçme ve Seçilme hakkı verilmesinin yıl dönümü nedeniyle açıklama yaptı. Kozacı, açıklamasında kadınların artık seçme hakkının yetmediği, seçilmek ve yönetmek istediklerini söyledi.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 5 Aralık 1934 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kadınlara verilen seçme ve seçilme hakkının 78’nci yılı kutlanıyor. Kadınların seçme ve seçilme hakkının yıl dönümünü kutlayan CHP Muğla İl Başkanlığı Kadın Kolları Başkanı Belkız Kozacı, 78 yıllık süreçte kadınların kazanımlarının daha da ilerilere taşınması beklediklerini ancak, bugünkü noktanın hiç iç açıcı olmadığını iddia etti. Kozacı, “ Seçme ve seçilme hakkı bir yurttaşlık hakkıdır. ‘Anayasa ve yasa önünde kadın erkek eşittir’ demek, yeterli değildir. Kadınlar, anayasa ve yasalarla zorunlu kılınan özel önlemlerle desteklenip güçlendirilmedikçe, ‘sonuçlarında eşitlik’ sağlayamıyor asıl olan ‘sonuçlarda eşitlik’ anlayışıdır” dedi.

Bu haber toplam 662 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.