CHP’de adaylar anketle belirlenecek

CHP’de adaylar anketle belirlenecek
CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, geçen hafta sonu gerçekleşen ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın da katıldığı CHP İl Danışma...

CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, geçen hafta sonu gerçekleşen ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’ın da katıldığı CHP İl Danışma Kurulu toplantısını değerlendirdi. Öztürk, belediye başkan adaylıkları konusunda ise adayların önceden belli olması durumunda anket ve meyil yoklaması ile örgütün görüşünün alınacağını belirtti.

Hafta sonu Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran’nın da katılımıyla yapılan İl Danışma Kurulunda alınan kararları değerlendiren CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk değişen yerel yönetimler yasası ile ilçelerin ve ilimizin büyük şehir olması hususu üzerinde uzun bir tartışma yapıldığını belirtti.  Öztürk,‘ Değişen yerel yönetimler yasası ile ilçelerin ve ilimizin büyük şehir olması hususu üzerinde uzun bir tartışma yapıldı. 2009’dan beri iktidar olduğumuz İl Genel Meclis Üyelerinin çalışmalarının köylerde iyi anlatılması ve hizmetlerin kırsal kesime örgütlerimiz ile yerel yönetimlerimizce hazırlanacak bir program ile anlatılması ve büyük şehir yasasına karşı olmadığımızı, yasanın çıkış yöntemi ile köy ve beldelerin kaldırılmasına karşı olduğumuz konusu üzerinde duruldu’ dedi.

Kurulda en fazla değinilen konunun ise aday belirleme yöntemleri olduğunu belirten Öztürk; ‘ Kurulumuzda belediye başkanımız olmayan ilçeler ve büyük şehir belediye başkan adayımızın önceden belirlenmesi hususu ağırlıklı olarak beyan edil. Genel Merkezimizin belediye başkan adaylarını önceden belirlemesi durumunda, anket, tüm üyelerin katılımı ile meyil yoklaması ve örgütün görüşünün alınması istendi.’dedi

İlçelerin talepleri doğrultusunda aday belirleme noktasında olduklarını da söyleyen CHP İl Başkanı Mustafa Öztürk; ‘Belediye başkanı olan ilçelerimiz ile belediye meclis üyelerinin genişletilmiş delege ile ön seçimle belirlenmesi görüşü ağırlık olarak konuşuldu.’diye konuştu.

Büyük şehir belediye başkanlığı adayının belirlenmesi hakkında da bilgi veren Öztürk; ‘Genel Merkez tarafından anket düzenlenecek bizlerde üye bazında meyil yoklaması yapılacak. Her iki sonuç karşılaştırılarak aday belirlenecek.’dedi.

Bu haber toplam 525 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.