CHP’de ilk aday Öztürk

CHP’de ilk aday Öztürk
CHP’de 10 Haziran tarihinde yapılacak olan il başkanlığı seçiminde ilk başkanlık adayını Mustafa Öztürk açıkladı. Daha önce Yatağan ilçe başkanlığı...

CHP’de 10 Haziran tarihinde yapılacak olan il başkanlığı seçiminde ilk başkanlık adayını Mustafa Öztürk açıkladı. Daha önce Yatağan ilçe başkanlığı yapan öztürk son seçimlerde milletvekili adayı olmuştu. Öztürk’ün adaylık açıklamasına Eski Milletvekili Fevzi Topuz, Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, Bozyük Belediye Başkanı Yaşar Gencel, il genel meclis üyeleri ve yaklaşık 100’ün üzerinde partili katıldı.

İl Başkanlığı için adaylığını açıklayan Mustafa Öztürk “ 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının yasaklandığı bir dönemde CHP il başkanlığına adaylığımı açıklamak üzere sizlerin karşısındayım.Öyle bir süreç yaşıyoruz ki; Türkiye Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı 19 Mayıs 1919 tarihinden önceki ülke topraklarımın paylaşıldığı, egemen güçlerin istediğini elde ettiği, kapitülasyonların hüküm sürdüğü, insan hak ve hürriyetlerinin tamamen yok edildiği, diktatörlüğün, ılımlı İslam, dindar gençliğin yetiştirilmeye çalışıldığı velhasıl sözün bittiği yerdeyiz” dedi.

Öztürk “ABD’nin miğferinde Türk bayrağı, üzerine giydiği elbise vatan topraklarını temsil eden Türk askerinin başına çuval giydirmesi ile başlayan ve yeterli tepkinin gösterilmemesini AKP iktidarı önce torba yasalarla kendi yanlaşlarının ekonomik özgürlüklerini ve kadrolaşmayı bitirmiştir. Daha sonra anayasamızı torbalıyarak Anayasa Mahkemesi ve HSYK yı kökten değiştirerek hukuk sistemimizi istemleri doğrultusunda dizayn etmişlerdir. Sıra Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının bize emanet ettiği laik, tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti ve AKP yandaşları ve uluslar arası sermayenin göz diktiği dünya şehri Muğla’mızın torbalanmasıdır. Her ne kadar AKP iktidarının torba yasa ve Torbacı Deniz Fenerine dokunanları yıldırmak için özel yetkili mahkemeler ile, sindirmeğe çalışsa da bizler Muğlada dan kurtuluş savaşını başlatmak için yola çıktık. Rehberimiz büyük önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi’dir” dedi.

Mustafa Öztürk “CHP’nin üyesi, delegesi, ilçe örgütleri, il genel meclisi üyeleri ve belediye başkanlarımızla hiçbir engel tanımadan, baskı, yıldırma politikalarını hep birlikte aşarak, basınımızı ve halkımızı bilgilendirerek dağ taş demeden gerçekleri anlatmak üzere yola çıktık. Önce Muğla’mızı AKP yandaşlarına, uluslar arası sermaye ve emperyalist güçlere torbalatmayacağız. Muğla’mızın ilçe örgütlerini, yerel yönetimlerimizin çalışmalarını en yaygın şekilde halkımızla paylaşmak için hazırladığımız çalışma proğramlarımı kongremize ve genel merkezimize sunarak yola çıkacağız.İşimizin çok zor olduğunu biliyoruz. Biz bu yolda tüm demokratik haklarımızı kullanarak yılmadan, usanmadan CHP genç, dinamik örgütleri, il genel meclis üyelerimiz, belediye başkanlarımız ve parlementerlerimiz ile Muğla’mızın AKP düşüncesi ve onunu işbirlikçilerinden koruyacağız” dedi.

Bu haber toplam 599 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.