CHP’Lİ ÖZTUNÇ BAKAN SOYLU VE KİRİŞÇİ’YE ÇAĞRIDA BULUNDU

CHP’Lİ ÖZTUNÇ BAKAN SOYLU VE KİRİŞÇİ’YE ÇAĞRIDA BULUNDU
CHP'li Ali Öztunç, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenerek, “Bize cevap vermeyin, biz muhalefet partisiyiz. Bizim görevimiz sizi uyarmak ve eksikliklerinizi söyleyerek, sizi çalıştırmak. Çıkın yaptıklarınızı anlatın, eksikler neyse onları söyleyin. Siyasi tartışmayı daha sonra yapın.” dedi.

Beritan Yücel

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangını devam ediyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, yangın bölgesinde yaptığı basın açıklamasında, İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye seslendi.

CHP'li Öztunç, Bakan Soylu ve Kirşiçi’nin yaptığı basın açıklamalarında sürekli kendileri ve CHP ile ilgili konuştuklarını ifade ederek, “Bize cevap vermeyin. Bize cevap vermeyin, biz muhalefet partisiyiz. Bizim görevimiz sizi uyarmak ve eksikliklerinizi söyleyerek, sizi çalıştırmak. Yangını söndürün. Siyasi tartışmayı sonra yapın.” dedi.

CHP'li Öztunç, yangın bölgesinde yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Marmaris yangınına ilişkin bilgilendirme amaçlı sayın bakanların bugün yaptıkları basın toplantısında kullandıkları bazı sözlere ilişkin yanıt vermek amacıyla karşınızdayız. Değerli arkadaşlar son verilen bilgilere göre yangına ilişkin 1 kişi tutuklandı. İddialar bu kişinin, bu yangına sebep olduğu yönünde. Şüphesiz ki güvenlik güçleri çalışmalarını sürdürüyorlar. Yargı bu saatten sonra gereğini yapacak. Yangının 65’inci saatine girmiş bulunmaktayız. Yangının büyük oranda söndürüldüğünü sayın bakanlar açıklama yaptı. Bu bizim açımızdan mutluluk verici. İnşallah tekrar aynı sorunu, aynı sıkıntıyı yaşamayız. Kontrol altına alınan bu yangın tekrar alevlenmez, bütün ümidimiz bu yönde.”

“AMACIMIZ ÜZÜM YEMEK, BAĞCIYI DÖVMEK DEĞİL”

“Cumhuriyet Halk Partisi olarak bizim amacımız üzüm yemek. Bağcıyı dövmek değil” diyen CHPli Öztunç, “Biz, istiyoruz ki yangın olmasın. Eğer yangın oluyorsa da anında müdahale edilsin. Erken ve etkin müdahale edilsin. Ormanlarımız yanmasın, ciğerlerimiz yanmasın. Bu amaçla buradayız. Sayın Genel Başkanımız bu amaçla Marmaris’e ilk gün geldi. Maalesef üzülerek söylüyorum. Bugün Sayın Süleyman Soylu ve Vahit Kirişçi’nin açıklamasını dinledik. Bir milletvekili olarak, yurttaş olarak çok üzüldüm. Sayın bakan polemikçi kimliği ile tanınan birisi. Polemik yaratmak konusunda çok başarılıdır ama bu işi siyaset alet etmemek gerekir. Bir yangın var ve işimiz yangın söndürmek. Bunun için hükümetin çalışması gerekir. Biz hükümeti bu konuda çalışması için çaba harcadık. Sayın bakan yangına ve söndürme çalışmalarına ilişkin bilgi vereceğine maalesef basın açıklamasının çoğunu bize ayırdı. Yine CHP ile ilgili konuştu, bizlerle ilgili konuştu. Sayın bakanın bizlerle ilgili konuştu. Sayın bakana çağrı yapıyoruz. Bugün o gün değil. Yangınla ilgili hükümet olarak bilgi ver, kamuoyunu bilgilendir. Bırak CHP’yle ilgili konuşmayı. Yangınla ilgili konuşman lazım.” diye konuştu.

“KENDİLERİ ÇELİŞKİLİ KONUŞARAK, İTİRAF ETTİLER”

Bakan Soylu’nun kendilerine ‘Yalan söylüyorlar’ dediğine dikkat çeken CHPli Öztunç, “Bakalım neymiş yalan. Yangının çıktığı ilk gün ilk gece, gece görüşlü yangın söndürme helikopteri yok dedik. Bu mu yalan? Kendileri itiraf ettiler, yok dediler. Hatta çelişkili bilgiler verdiler. Bakan Kirişçi dedi ki, ‘Gece görüşlü yangın söndürme helikopteri 4 Temmuz’da başlayacak.’ Sayın Soylu bu gece ya da yarın gelecek dedi. Kendileri çelişkili konuşarak aslında itiraf ettiler. Neresi yalan bunun. Yine ilk gün sayın bakanlar açıklama yaptılar. 20’ye yakın hava aracı var dediler. Bugün 60’a yakın hava aracı var. İlk gün eksik araç var, helikopter sayısı eksik, uçak sayısı eksik derken biz de bunu kastetmiştik. İlk gün yeteri kadar müdahale yoktu. Bu da bir gerçek. Aynı anda uçak ve helikopter müdahale edemiyor dediler. Dün gördük müdahale edebildiler. Dün yeteri kadar uçak ve helikopter vardı.” dedi.

“SANA YAKIŞIYOR MU SAYIN SOYLU?”

Yangının Okluk Koyu’na doğru ilerlemesi ihtimali üzerine helikopter ve uçak sayısında artış yaşandığını dile getiren Öztunç, “Dün sabah saat 11’de Sayın Soylu yaptığı basın toplantısında dedi ki, ‘yangının yönü Okluk Koyuna doğru, Cumhurbaşkanlığı Sarayına doğru gidiyor’ dedi. Kendisi dedi. Sayın Süleyman Soylu dedi. Biz toplantıyı saat 2’de yaptık. Okluk Koyuna doğru yangının gittiğini söylediniz. Şu anda da çok sayıda helikopter ve uçak var. TSK’ya ait helikopterler var. Daha önce bunlar niye devreye girmedi diye sorduk. İlla bu yangının Okluk Koyuna mı gitmesi gerekiyordu? Aklınız başınıza anca mı geldi diye sorduk. Çok zoruna gitmiş Sayın Soylu’nun. Bugün çıkmış yalan söylüyorlar diyor, yakışıyor mu diyor. Sana yakışıyor mu Sayın Soylu?” diye konuştu.

“HALKI KANDIRAN SİZSİNİZ”

CHPli Öztunç şöyle devam etti: “Sayın Soylu siz ilk gün dediniz ki, Kemal Kılıçdaroğlu’na bilgi veriliyor. Hayır. Hiçbir yetkili tarafından bilgi verilmedi. Niye doğruyu söylemiyorsunuz? Halkı kandırsan sizsiniz. Yalan konusunda elinize kimse su dökemez.”

NE ‘KATAR’ SEVDANIZ VARMIŞ

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’ye de seslenen CHPli Öztunç, “Sayın Tarım ve Orman Bakanı basın açıklamasında bir konuya değiniyor. Diyor ki, ‘Katardan 3 helikopter geldi.’ Ne Katar sevdanız varmış. Ballandıra, ballandıra anlattınız. Yangın var. Bizim derdimiz bu yangının bir an önce bitmesi. Tedbir almadınız. Hesap soruyoruz, sorguluyoruz. Niye tedbir almıyorsunuz? İlk yangın çıktığınız 300-400 hektar dediniz şimdi yaklaşık 4 bin hektar yanmış durumda. Sayın Süleyman Soylu’ya tekrardan çağrıda bulunuyoruz; Bize çıkıp cevap vermeyin, biz muhalefet partisiyiz. Bizim görevimiz sizi uyarmak, sizin eksikliklerinizi söylemek, sizi çalıştırmak. Çıkın yaptıklarınızı anlatın, eksikler neyse onları söyleyin. Siyasi tartışmayı daha sonra yapın.” ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç’un konuşmasının ardından, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün yangın süreci ve çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

 

Bu haber toplam 713 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.