CHP’li Uzun’dan sit alanında otel başvurusuna tepki: “Bu kıyıma müsaade etmek Bodrum’a ihanettir”

CHP’li Uzun’dan sit alanında otel başvurusuna tepki: “Bu kıyıma müsaade etmek Bodrum’a ihanettir”
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, iptal kararlarına rağmen Bakan Ersoy’un da ortağı olduğu şirket tarafından Çiftlik Mahallesi Adalıyalı Mevkiinde yapılmak istenen otel için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın İnceleme Değerlendirme Komisyonuna uyarıda bulundu.

Ersoy Otelcilik İnşaat ve Turizm İşletmeciliği Anonim Şirketi tarafından Bodrum’un Çiftlik Mahallesi, Adalıyalı Mevkii, 308 Ada, 1 ve 4 Parselde 124.021,35 m2 'lik tapulu alanda Kültür ve Turizm Bakanlığından alınan Turizm Yatırımı Belgesi’ne göre toplamda 325 oda 750 yatak (275 oda (2 yatak), 3 bedensel engelli (2 yatak), 14 villa (4 yatak), 3 apart villa (6 yatak) ve 38 aile odası (4 yatak)) kapasiteli 5 yıldızlı "MAXX ROYAL BODRUM OTEL" kurulup işletilmesi planlanıyor.

5 yıldızlı "MAXX Royal Bodrum Otel" projesi için 18 Nisan 2024 tarihinde İDK toplantısı gerçekleştirilecek. Sit alanına yapılmak istenen otel projesi daha önce de iptal edilmişti.

“BODRUM’A İHANET ETMEYİN!”

Gelişmeler üzerine açıklama yapan CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun İnceleme Değerlendirme Komisyonuna uyarıda bulundu. CHP’li Uzun, “2. Derece doğal sit alanı, 3. Derece arkeolojik sit alanı ve taşınmaz kültür varlığı statüsünde bulunan bu alana 325 odalı otel, 14 villa, 3 apart villa ve 38 aile odası inşaatı yapılmak isteniyor. Daha önce mahkemece iptal edilen bu kıyıma müsaade etmek Bodrum’a ihanettir!

18 Nisan’da yapılacak İnceleme ve Değerlendirme Toplantısına katılacak tüm yetkililere sesleniyorum. Bu ihanete ortak olmayın!” dedi.

Bu haber toplam 124 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.