Çiçek Cumhuriyet bayramını kutladı

Çiçek Cumhuriyet bayramını kutladı
Millet iradesinin ve demokrasimizin kaynağı Cumhuriyetimizin 93. yıldönümü kutlu olsun.  Bu özel günde Büyük Önder Atatürk’ün şu sözünü hatırlayalım:...

Millet iradesinin ve demokrasimizin kaynağı Cumhuriyetimizin 93. yıldönümü kutlu olsun.  Bu özel günde Büyük Önder Atatürk’ün şu sözünü hatırlayalım:  “Türk Milleti’nin karakterine ve âdetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir.” Atatürk’ün de 93 yıl önce ifade ettiği bu sözde olduğu gibi milletimizin iradesiyle şekil alan Cumhuriyetimizi harici ve dahili düşmanlara karşı tek yürek olarak korumak, ülkemizdeki birlik ve beraberliğin bozulmaması, hainlere fırsat verilmemesi için 7’den 77’ye çok çalışmamız gerekmektedir.

Birlik ve beraberlik duygusunu 15 Temmuz gecesi kurtuluş ruhuyla meydanlara inen halkımızda gördüğümüzü belirtmek isterim. Vatanımıza, milletimize ve bayrağımıza karşı gelen, vatanı bölmek, milletimizin dirliğini bozmak, bayrağımızı gönderden indirmek isteyen, bağımsızlığımıza göz diken hainlere tüm dünyanın hayranlıkla seyrettiği Kurtuluş Savaşı’ndaki büyük mücadeleden sonra kahramanlaşan bir ecdadın evlatları olarak, geçmişte olduğu gibi 15 Temmuz gecesi nasıl fırsat vermediysek, bundan sonrada vermeyeceğimizin altını çizmek isterim. İşte bu noktada15 Temmuz gecesinin tekrar yaşanmaması için çocuklarımızı iyi yetiştirmek, onları geleceğe hazırlamak, vatan, millet, bayrak ve ülke sevgisini onlara aşılamak bizim en önemli görevimizdir. Cumhuriyetimizi emanet edeceğimiz evlatlarımız, ülkemize azim ve kararlılıkla sahip çıkarlarsa, milletimiz bir ve diri yaşayacaktır.

Yedi yıl sonra Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıldönümü kutlamanın haklı gururunu yaşayacağız. 2023 yılında her yönüyle güçlü bir ülke olmamız, halkın refah seviyesini arttırmamız için ortak akıl ve kolektif hareketle kamu, sivil toplum örgütleri ve iş dünyası olarak hep birlikte adım atmamız gerekmektedir. Ülkemizi gelişmiş ilk on ülke arasına ancak bu şekilde çıkarmış oluruz. Büyük Önder Atatürk’ün ve kahraman silah arkadaşlarının önderliğinde halkın verdiği destekle küllerinden yeniden doğan bir milletin kurduğu Cumhuriyete sahip çıkarak onu korumanın hepimizin görevi olduğunu hatırlatır,  Cumhuriyetimizin ilanının 93. yılının büyük coşkusunu yaşadığımız bu günde; Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü, kahraman silah arkadaşlarını, vatanın savunması, bölünmez bütünlüğü için mücadele eden tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anar,  tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı içtenlikle kutlarım.

Bu haber toplam 698 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.