ÇİÇEKLERLE ANILDI

ÇİÇEKLERLE ANILDI
Bodrum’da tekne faciasında ölenlerin simgesi haline gelen Aylan Kurdi için cesedinin bulunduğu yere çiçekler bırakıldı.  Tekne faciasında ölen 8’i...

Bodrum’da tekne faciasında ölenlerin simgesi haline gelen Aylan Kurdi için cesedinin bulunduğu yere çiçekler bırakıldı.  Tekne faciasında ölen 8’i çocuk 12 kişi için anma düzenlendi.

Yunanistan'ın Kos Adası'na geçmek isterken botlarının batması sonucu yaşamını yitiren aralarında Suriyeli Aylan bebeğin de bulunduğu 12 "umut yolcusu" için Turgutreis Mahallesi'nin Akyarlar Sahili'nde tören düzenlendi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un da aralarında bulunduğu çok sayıda vatandaşın katıldığı törende, Aylan Kurdi'nin cesedinin bulunduğu alana gül ve karanfiller bırakıldı.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon “Burada esasında umuda bir yolculuk vardı. İnsanlar kendi ülkelerindeki savaştan, huzursuzluktan, iç kavgalardan kaçmak için bir umut olarak bu yolculuğa çıkıyorlar. Ama bu yolculuklar maalesef hüsranlar sonuçlanmaya başladı ve acı tabloları hep beraber gördük. Ülkenin en medeni bölgesi olan Bodrum'da bu acıların yaşanması çok üzücü” dedi.

Başkan Kocadon “Ölen çocukları hiçbir şey geri getiremeyecek. Onun için canlar ölmeden tedbirleri almak lazım. Ben suçlu aramıyorum. Hepimiz suçluyuz, bütün yöneticiler suçlu. Bu insanlara 'kaçak' diyoruz. Hayır onlar kaçak değiller, umut için yolculuk yapıyorlar. İnşallah 3 yaşındaki bir cansız beden, bizim için de dünya içinde bir barış umudu olur. Umarım bu çocuğun ruhunda birlik, beraberlik ve barış yaşar” dedi.

Bu haber toplam 433 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.