Çiftçi kadından okul

Çiftçi kadından okul
Muğla’da eğitime yüzde yüz destek projesi kapsamında ilkokul mezunu çiftçilik yapan 56 yaşındaki Özcan Karagöl Mazı köyüne 300 bin lira değerinde...

Muğla’da eğitime yüzde yüz destek projesi kapsamında ilkokul mezunu çiftçilik yapan 56 yaşındaki Özcan Karagöl Mazı köyüne 300 bin lira değerinde 4 derslikli okul yaptırıyor. Özcan Karagöl “ Ben okumayı çok istedim. Ancak koşullar gereği okuyamadık. Şimdi köyümdeki tüm çocukların okuması için eşimin anısına okul yaptırıyorum” dedi.

Muğla’da 90 protokol imzalandı

Muğla il genelinde eğitime yüzde yüz destek projesi kapsamında bu güne kadar 90 protokol imzalandı. Bu protokollerle bin 40 derslik,2 kapalı spor salonu, 1 konferans salonu ve 3 lojman yapıldı. 90 proje kapsamında toplam 106 milyon 975 bin lira harcandı.

Okul 300 bin liraya mal olacak

Eğitime destek kapsamında Bodrum’un mazı köyünde yaşamını çiftçilik yaparak sağlayan Özcan Karagöl köyüne ilkokul yaptırmaya karar verdi. 56 yaşındaki hayırsever çiftçi kadın 4 derslikle okul için 300 bin lira harcayacak. Eğitime yüzde yüz destek kampanyası çerçevesinde hayırsever Özcan Karagöl tarafından Bodrum Mazı Köyünde yaptırılmak istenen ilkokul için Valilik 75. Yıl Toplantı Salonu'nda Vali Fatih şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar ve Hayırsever Özcan Karagöl arasında 90. protokol imzalandı.

Törene Muğla Valisi Fatih Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Çınar, milli eğitim mensupları, hayırsever Özcan Karagöl ve oğlu Hayri Karagöl katıldı.

Ben okumadım çocuklar okusun

Özcan Karagöl “ Ben çiftçilik yaparak yaşamımı sağlıyorum. Okumayı çok istedim. Ama dönem ve koşullarda olmadı. Oğlumu okuttum. İlkokul müdürü oldu. Köyümüzde okul sıkıntısı vardı. Ben eşimi 2012 yılının Mayıs ayında kaybettim.  Onun anısına okul yaptırıyorum. Köyümüzdeki çocuklar okula gitmek için21 kilometreuzaklıkta ki bir başka okula gidiyor. Ben köyümüzde tüm çocuklarımızın okumasını istiyorum” dedi.

Muğla Valisi Fatih Şahin, hayırsever vatandaşa katkılarından dolayı teşekkür ederken yapılacak okulun hayırlı olmasını diledi. Hayırseverin eğitime kalıcı bir yatırım yaptığını dile getiren Vali Şahin, ”Arzu ediyoruz ki oradaki öğrencilerimiz iyi yetişsin, derslerinde başarılı olsunlar, çok iyi yerlere gelsinler, bu ülkeye ve bu dünyaya iyi hizmetler versinler. Oradan nice mühendisler, doktorlar, astronotlar ve bilim insanları çıksın. Bütün arzumuz bu.” dedi.

Hayırsever Özcan Karagöl’ün oğlu Hayri Karagöl yaptığı konuşmada ise köylerinin eğitim manasında bu şekilde bir binaya ihtiyacı olduğunu ve bu okulu köylerine kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.

Bu haber toplam 800 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.