Cinayeti babasının silahı ile işlemiş

Cinayeti babasının silahı ile işlemiş
Muğla'da 8 Nisan 2011 tarihinde SGK İl Müdürlüğü binasında gerçekleşmesi planlanan Ege Bölgesi Toplantısı'nda il Müdürü Naci Şahin'i makam odasına...

Muğla'da 8 Nisan 2011 tarihinde SGK İl Müdürlüğü binasında gerçekleşmesi planlanan Ege Bölgesi Toplantısı'nda il Müdürü Naci Şahin'i makam odasına girerek öldüren, 5 il müdürünü de rehin alan kurum personeli H.S'nin Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Cebir tehdit, hile kullanarak kişi hürriyetinden yoksun kılma, hakaret, ruhsatsız silah bulundurma, mermi alma, taşıma, silahla tehdit ve tasarlayarak öldürme suçlaması ile ömür boyu hapis istemi ile yargılanan H.S.’nin olayda kullandığı 7.65 mm’lik silahın babasına ait olduğu ortaya çıktı.

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya katil zanlısı H.S.'nin eşi Esengül Sünnetçioğlu ile öldürülen İl Müdürü Naci Şahin'in kardeşi Abdurrahman Şahin katıldı. İlk duruşmadan itibaren olaydan büyük bir pişmanlık duyduğunu belirten katil zanlısı son duruşmada da aynı ifadeleri kullandı.

Büyük baskı altındaydım

Mahkeme heyetine 3 sayfalık savunma veren H.S., tanıklara yapılan baskılar ile öldürdüğü İl Müdürü Naci Şahin’e ait telefondan gelen mesajların dikkate alınmasını istedi. Görevde bulunduğu sırada haksız alımlar için üzerinde baskı kurulduğunu anlatan katil zanlısı H.S., “Üzerimde büyük bir baskı vardı. Özellikle usulsüz alımlar yapmam için baskı kurulmuştu. Bu nedenle psikolojim bozulmuş, intihar girişiminde bile bulundum. Gerçekleştirdiğim bu olayla ilgili olarak bir kez mahkemenize bir kez daha pişmanlığıma dile getirmek istiyorum. Babama ait silahı kendimi korumak için almıştım. Çünkü ben kurum aracı ile bazı kişileri pikniğe gittikleri için şikayette bulunmuştum. Bu şikayetin ardından birkaç gün sonra evimin önünde bulunan arabama saldırı oldu. Bu saldırıdan sonra kendimi korumak için o silahı yanımda bulunduruyordum” dedi.           

Katil zanlısını dinleyen mahkeme heyeti Adli Tıp Kurumundan gelecek raporun ve eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı 21 Kasım tarihine erteledi. Mahkeme heyeti ayrıca katil zanlısı H.S.’nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Süreci takip ediyoruz

Mahkemenin sona ermesinin ardından duruşmayı izlemek için Muğla’ya gelen öldürülen İl Müdürü Naci Şahin'in kardeşi Abdurrahman Şahin, “Söylenecek fazla bir şey yok. Adli süreç devam ediyor, bizde bunu yakından takip ediyoruz. Gereken cezanın verilmesini bekliyoruz” demekle yetindi.

OLAY

SGK Muğla İl Müdürlüğü binasında 8 Nisan 2011 tarihinde, İl Müdürü Naci Şahin makam odasında SGK İzmir İl Müdürü Mustafa Keskin, Uşak İl Müdürü Kenan Şenol, Denizli İl Müdür Vekili Ahmet Kurt, Aydın İl Müdürü Yavuz Poyraz ve Balıkesir İl Müdürü Cem Dinç'in katılacağı bir toplantı gerçekleşecekti. Toplantının başlamasına kısa bir süre kala hakkında açılan soruşturmadan dolayı kınama cezası alan Tescil Kadim Servis Şefi H.S. odaya girdikten sonra Muğla SGK İl Müdürü Naci Şahin'e iki kez ateş ederek öldürmüş odada bulunan 5 il müdürünü de rehin almıştı. Olayın ardından SGK İl binasına çok sayıda ekip sevk edilirken katil zanlısı H.S.'nin diğer rehinelere zarar vermemesi için Muğla İl Emniyet Müdürü Kadir Ay ile bir emniyet müdür yardımcısı ikna çalışmalarına başlamıştı. Bir süre sonra polisin içirdiği ilaçlı suyla sakinleşerek olaydan yaklaşık 3 saat sonra teslim olan zanlı, 6 saat önce sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında cinayetin ipuçlarını vererek şunları yazmıştı: ''Bayılmayı sanmayın ölmek, imamın kayığında yoktur övünmek. Kanuni Sultan Süleyman olsan da üç tas boydan su dökünmek, Hakk'a giderken 7 kat kefen,2 metretoprakla örtünmek."

Bu haber toplam 605 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.