Çinli dev marka Türkiye pazarına geliyor! O modelini 520 bin TL'ye satacak

Çinli dev marka Türkiye pazarına geliyor! O modelini 520 bin TL'ye satacak
Çinli otomobil üreticileri, Türkiye pazarında da ciddi ilgi görüyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Akşam'da yer alan habere göre, Türkiye otomobil pazarında birçok dünya devi marka bulunurken son zamanlarda Çinli otomobil üreticileri de Türkiye pazarında etkin rol oynuyor. Şimdilerde ise şimdi otomobil üreticisi Changan’ın Türkiye pazarına gireceği düşünülüyor. Bu üretici Türkiye pazarına Alsvin modeliyle giriş yapacağı tahmin ediliyor.

UYGUN FİYATLA SATILACAK

Changan Alsvin otomobil modeli, aslında alışık olduğumuz Fiat Linea yada Renault Taliant gibi hayal edilebilecek bir araba. Devasa ve lüks donanımlardan uzak olan bu araç uygun Bir otomobil olmasıyla dikkatleri çekerken aynı zamanda bu özelliklerinden dolayı fiyatının da uygun olacağı tahmin ediliyor. Bunların yanı sıra bu modelin sade bir mültimedya sisteminin olacağı ve şerit takibi sağlayan sensörlerin bulunmayacağı açıklanıyor.

Söz konusu aracın en önemli özelliklerinden biri uygun fiyatlı bir şekilde pazara sürüleceği iken Çin dışında başka ülkelerde de pazara girecek. Bunlardan birinin de Türkiye olacağı düşünülüyor.

Türkiye pazarına gireceği düşünülen Alsvin modelinin ilk etapta 1.2’lik benzinli motor seçeneği ile satışa sunulacağı düşünülürken fiyatının ise 520 bin lira bandında olacağı tahmin ediliyor. Bu kapsamda çoğu otomobilin 700 bin lira akşam bandında ve daha fazla olması söz konusu bu modelin pazarı darmaduman edeceği düşüncesini kuvvetlendiriyor.

Çinli üreticinin bu modeli 2024 yılının ilk çeyreğinde Türkiye pazarına sokacağı düşünülüyor lakin konuya ilişkin henüz kesin bir tarih ya da fiyat açıklaması yapılmadı.

Kaynak:HABER MERKEZİ

Bu haber toplam 2405 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum