Çocuk yuvası kapanıyor

Çocuk yuvası kapanıyor
Muğla’da bulunan vali Hüseyin Aksoy Çocuk Yuvası bir ay sonra kapatılıyor. Yuvada kalan 60 çocuk için Muğla Valiliği şehrin değişik yerlerinde 10...

Muğla’da bulunan vali Hüseyin Aksoy Çocuk Yuvası bir ay sonra kapatılıyor. Yuvada kalan 60 çocuk için Muğla Valiliği şehrin değişik yerlerinde 10 adet lüks daire kiralayacak. Yuva çocukları bundan sonra 3 bakıcı anne gözetiminde lüks dairelerde kayacak. Muğla Valisi Fatih Şahin “ Türkiye’de ilk defa kapanış töreni yapacağız. Muğla’da ki çocuk yuvası için kapanış töreni düzenleyeceğiz. Sayın bakanımızı da kapanış törenine davet edeceğiz” dedi.

Yuva çocuklarına lüks daire

Muğla’da 2006 yılında açılan Muğla Vali Hüseyin Aksoy Çocuk Yuvası bir ay sonra kapatılıyor. Muğla Valiliği yuvada kalan çocuklar için yeni bir projeyi hayata geçiriyor. Muğla Valiliğine ait MELSA şirketi çocuk yuvasında kalan 60 çocuk için şehrin değişik noktalarında 10 adet lüks apartman dairesi kiralayacak. Kiralanan dairelerin her türlü dizaynı MELSA tarafından yapılacak. Her dairede 6 yuva çocuğu kalacak. Yuva çocuklarının başında ise 24 saat boyunca dönüşümlü 3 bakıcı anne görev yapacak.

Kapanış töreni yapılacak

Muğla Valisi Fatih Şahin “ Bir yerin kapanışı için bu güne kadar hiç resmi tören yapılmadı. Biz Türkiye’de ilk defa bir yeri kapatırken kapanış töreni düzenleyeceğiz.  Vali Hüseyin Aksoy Çocuk Yuvasını bir ay içerisinde kapatıyoruz. Yuvada kalan 60 çocuğumuz için 10 adet daire kiralayacağız. Bakıcı anneler gözetiminde çocuklarımız bu evlerde kalacak. Çocuklarımızın oturdukları evlerde daha rahat etmesini, mahalleden birileriymiş gibi yaşamalarını ve insanlarla kaynaşmasını hedefliyoruz. Türkiye’de ilk defa bu sistem Muğla’da uygulanacak. Çocuk yuvasının kapanış töreni için sayın bakanımızı da davet edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 595 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.