Cumhurbaşkanı Erdoğan: TEKNOFEST'te muhteşem bir katılım vardı, gençlik kiminle, nerede yürüyeceğini iyi biliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TEKNOFEST'te muhteşem bir katılım vardı, gençlik kiminle, nerede yürüyeceğini iyi biliyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "(TEKNOFEST) İstanbul Yeşilköy'de bugün 360 bin kişiyle bir aradaydık. Muhteşem bir katılım vardı. Gençlik kiminle, nerede, nasıl yürüyeceğini iyi biliyor." dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Gündoğdu Meydanı'nda düzenlediği mitingde, efeleriyle, efsaneleriyle, Çaka Bey'den Gazi Mustafa Kemal'e gazileri, yiğitleri, şehitleriyle maruf İzmir'in tüm hanelerindeki vatandaşlara selamlarını iletti.

"Gençlik kiminle nerede, nasıl yürüyeceğini gayet iyi biliyor"

Öğle üzeri İstanbul'da TEKNOFEST'te gençlerle buluşarak yeniden milletle ruberu programlara döndüğünü dile getiren Erdoğan, "İstanbul Yeşilköy'de bugün 360 bin kişiyle bir aradaydık. Muhteşem bir katılım vardı. Gençlik kiminle, nerede, nasıl yürüyeceğini iyi biliyor." dedi.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ardından da soluğu İzmir'de aldık. Ne diyor Dadaloğlu? 'Yürü yiğit yürü yolundan kalma, her yüze güleni dost olur sanma, ölümden korkup da sen geri durma, yiğidin alnına yazılan gelir.' Öyle mi? 21 yıldır ülkemizi Dadaloğlu'ndan aldığımız ilhamla, alnımıza ne yazılmışsa onun geleceği inancıyla yürüyerek bugünlere geldik. Vesayetin tehditlerinden korkmadık, terör örgütlerinin saldırılarından ürkmedik. Terör örgütleriyle, parlamento içinde bay bay Kemal gibi onların uzantılarıyla gidip görüşmeler yapmadık. Kardeşlerim, Kandil'in parlamentodaki temsilcileriyle parlamento içinde, kapalı kapılar ardında acaba bay bay Kemal ne görüştü? Şunu bir açıklasana. İzmir'e böyle birisi yakışıyor mu ya? Öyleyse bu seçim, 14 Mayıs, bay bay Kemal'i uğurlama seçimi olmalı. Öyleyse kalan şu iki haftada durmak yok, yola devam."

Erdoğan, mitinge katılımın muhteşem olduğunu, İzmir'in kararını verdiğini, gereğini yapacağına da inandığını ifade etti.

"Sen İzmir'i çöpten, çamurdan, çukurdan kurtaramadın"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "İzmir daha iyisine layık." dediğini anımsatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"İzmir Büyükşehir Belediyesi sende. Öyle mi? Her yağmurda İzmir ne hale geliyor? Öyle değil mi? Peki İzmir'e AK Parti iktidarının getirdikleri ortadayken böyle nankörlük olur mu ya? Biz İstanbul'dan İzmir'e kaç saatte geliyorduk? 7,5 saatte. Şimdi 3 saat 15 dakika. Öyle mi? Hatta şurada Manisa ile İzmir arası o geçitler neydi? Açtık yolları. Oradan rahatlıkla artık Manisa ile İzmir arasını açtık mı? Niye? İzmir'e bu güzellikler yakışırdı da onun için. Bunları yapan biziz, bütün bu yolları açan biziz. Göreve geldik, ilk işimiz neydi? Dedik ki 'İzmir'e bu havalimanı olmaz.' Menderes Havalimanı'nı İzmir'e kim yaptı? Bay bay Kemal sen neredeydin ya? Bunu biz yaptık. Çünkü İzmir'e bu yakışırdı. İzmir'de stadyumlar noktasında sıkıntılar vardı. Stadyumları yaptık mı? Gençliği bu stadyumlarla hareketlendirdik mi? 'Daha iyisine layık diyorsun' ya. Ne varsa yaptık, hala yapıyoruz, yapacağız. Sağlıkta da yaptık mı, yapıyor muyuz? Biz ne gerekirse yaptık bay bay Kemal. Sen İzmir'i çöpten, çamurdan, çukurdan kurtaramadın."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Allah'ın yardımına, aziz milletin desteğine güvenerek hep mücadele ettiklerini, çalıştıklarını söyledi.

Kaderin üstündeki kadere teslim olarak daima yollarına devam ettiklerini dile getiren Erdoğan, geçen 20 yılda ülkenin hanesine asırlara bedel demokrasi ve kalkınma kazanımlarını bu sayede yazdırdıklarını vurguladı.

Dün Hasan Tahsin'in tabancayla yürüttüğü mücadelenin bugün Akıncı, Kızılelma, TCG Anadolu, Altay ve Atak ile devam ettiğini söyleyen Erdoğan, "Son hafta TCG Anadolu Alsancak Limanı'na geliyor. Gezmeyi ihmal etmeyin, her zaman bu fırsatı yakalayamazsınız. Son haftayı buraya ayırdık. Dedik ki 'finali burada yapalım.'" ifadesini kullandı.

İzmir İktisat Kongresi ile dile getirilen ekonomik bağımsızlık hayalinin yatırım, istihdam, üretim ve ihracatla her yıl Cumhuriyet tarihinin rekoru kırılarak ete kemiğe büründüğünü belirten Erdoğan, "Kurtuluşun ve kuruluşun şehri İzmir şimdi de Türkiye Yüzyılı'na hazırlanıyor. Türkiye Yüzyılı'nı kimler kuracak? Siz. Gençler, ona göre Türkiye Yüzyılı'nı kurmaya hazırlanın." ifadesini kullandı.

Karşısındaki katılımı görünce Türkiye Yüzyılı'na büyük bir güvenle baktığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Türkiye Yüzyılı'nın şafağının sökmek üzere olduğu bir dönemde, bir kez daha kendimizi milletimizin teftişine ve takdirine teslim ediyoruz. Tabii her dönem olduğu gibi bugün de karşımıza birileri çıktı. Her dönemde bir maskeyle ayağımıza dolanan eski Türkiye hayaleti bu defa da bakın dokuzlu masa olarak arzıendam eyledi. Belediye başkanları var mı dokuzlu masada? PKK'nın parlamentodaki uzantısı bu masada var mı? Daha önce de altı vardı zaten. Düşünün, bu masadan ne çıkar? Bay bay Kemal bulduğu herkese bir cumhurbaşkanlığı yardımcılığı hediye etti. Böyle devlet yönetilir mi? Niye? Onları yanına almak suretiyle zannediyor ki işi bitireceğim.

Bu millet, bu muhteşem katılım sana 'Yürü Kemal' demeyecek. Ben size inanıyorum. Çünkü bu masa öyle bir masa ki görünürdeki yedi ayağının hepsi de birbirine dolaşmış durumda. Birinin dediğini öteki yalanlıyor. Birinin vadettiğine öteki kahroluyor. Birinin yücelttiğin öteki yerin dibine sokuyor. Birinin 'Elif' dediğine öteki 'mertek' diyor. Böyle masa olur mu? Hangi masada böyle eğri büğrü ayaklar olur? Biri HDP'ye ve onun üzerinden PKK'ya sözler verildiğini söylüyor öteki inkar ediyor. Kandil'den 'Oyumuz Kılıçdaroğlu'na' deniliyor. Kandil nedir? Terör örgütünün elebaşları orada. Benim İzmirli kardeşlerim, bu Kandil'e 'evet' der mi? Ama bunun en güzel cevabını 14 Mayıs'ta sandıkta verecek."

"İzmir'e hizmetlerimiz anlatmakla bitmiyor"

İzmir'e 4 yeni organize sanayi bölgesi, 2 endüstri bölgesi, 4 teknopark kurduklarını anlatan Erdoğan, enerji alanında ise 910 bin abonesi bulunan İzmir'de nüfusun yüzde 90'ını doğal gaza kavuşturduklarını belirtti.

Çeşme ve Karaburun'a da doğal gaz getireceklerinin müjdesini veren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Kültür ve turizmde şehrimizin cazibesini artıracak nice esere bugün İzmir Kültür Sanat Fabrikası'nın açılışıyla bir yenisini ekledik. Görüldüğü gibi ne kadar özetlersek özetleyelim İzmir'e hizmetlerimiz anlatmakla bitmiyor. Bu yatırımların yarım kalmaması, kendinizin ve evlatlarınızın geleceğinin tehlikeye girmemesi için sizlerden 14 Mayıs'ta kararınızı çok iyi düşünerek vermenizi istiyorum. Cumhuriyetimizin ilk asrının kurtuluşunun ve kuruluşunun şehri İzmir'in Türkiye Yüzyılı'nın da lokomotif şehri olacağına yürekten inanıyorum."

Mitingden notlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile miting alanına gelişinde, cadde üzerinde kırmız ve beyaz gül atan vatandaşlar tarafından karşılandı. Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile vatandaşları selamladı.

Mitinge, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Başkanı Eyyüp Kadir İnan da katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından AK Parti İzmir milletvekili adaylarıyla fotoğraf çektirdi.

Bu haber toplam 818 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.