Toplantı sonrası yetkililerden bilgi alan Erdoğan, sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

“Bugün Marmara Denizi’nde meydana gelen ve İstanbul başta olmak üzere çevre illerde de hissedilen 6,2 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” diyen Erdoğan, öğle saatlerinden bu yana yürütülen arama-tarama çalışmalarında, depremden etkilenen şehirlerde ciddi bir sorunla karşılaşılmadığını belirtti.

Deprem sonrasında AFAD’ın süreci ilk andan itibaren büyük bir titizlikle yönettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı, “Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Murat Kurum, Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak, İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya, Sağlık Bakanımız Kemal Memişoğlu, İstanbul Valimiz Davut Gül ve ilgili bürokratlarımızla gerçekleştirdiğimiz toplantıda son durumu değerlendirdik. Depremin etkilerini en aza indirmek adına alınan ve alınacak önlemleri ele aldık.” dedi.

Ayrıca Erdoğan, “Çok şükür, depremde herhangi bir can kaybı yaşanmadı, herhangi bir yaralanma durumu da söz konusu değil. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun, devlet olarak tüm kurumlarımızla gece gündüz teyakkuz halindeyiz ve milletimiz için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Araç Şarampole Uçtu: 1 Ölü Araç Şarampole Uçtu: 1 Ölü

Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabb’im ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten ve musibetten korusun" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: TRT HABER