CUMHURİYET BAYRAMINI BURUK KUTLADIK

CUMHURİYET BAYRAMINI BURUK KUTLADIK
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 91. yıldönümü, Karaman’ın Ermenek ilçesinde yaşanan maden kazasının ardından Muğla'da törenler buruk kutlandı....

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 91. yıldönümü, Karaman’ın Ermenek ilçesinde yaşanan maden kazasının ardından Muğla'da törenler buruk kutlandı. Muğla Atatürk Stadyumunda gerçekleşen kutlamalara Vali Amir Çiçek, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Garnizon Komutanı Jandarma Kurmay Albay Halil Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Akbaş,  kamu kurum müdürleri, öğrenciler ve diğer vatandaşlar katıldı. Muğla Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada “Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen elim kaza sebebi ile Muğla Valisi Amir Çiçek tarafından verilecek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu iptal edilmiştir” denildi. Öte yandan Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Kutsi konseri de yaşanan maden faciasının ardından iptal edildi.Vali Çiçek, ilk olarak vilayette kutlamaları kabul etti. Ardından Atatürk Stadyumu'nda kutlama programı düzenledi. Vali Çiçek, Başkan Gürün ve Garnizon Komutanı Çelik protokol üyeleri, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. Daha sonra saygı duruşunda bulunularak İstiklâl Marşı okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasının ardından Vali Çiçek, halka ve öğrencilere seslendi. Türk milletinin en büyük günü olan cumhuriyetin ilanının 91. yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. TBMM'nin 29 Ekim 1923'te ilan ettiği cumhuriyetin, Türk milletine verilmiş en büyük miras olduğunu belirterek, "Tarihimizin en büyük çağdaşlaşma hamlesi olan cumhuriyet, getirdiği yenilikler ve atılımlarla Türk insanının ufkunu genişletmiş, ekonomik, sosyal ve siyasal yaşantımıza bir dinamizm kazandırmıştır. Hak ve hürriyetlerden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev, çok daha büyük başarılar elde ederek cumhuriyetimizi taçlandırmaktır." dedi. Daha sonra halk oyunları gösterileri yapıldı. Sonunda ise törene katılan okullar ve askerî birlikler geçiş yaptı.

Resepsiyon ve konser iptal

Muğla Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada “Karaman’ın Ermenek ilçesinde meydana gelen elim kaza sebebi ile Muğla Valisi Amir Çiçek tarafından verilecek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu iptal edilmiştir” denildi. Öte yandan Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Kutsi konseri de yaşanan maden faciasının ardından iptal edildi.

Bu haber toplam 638 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.