Cumhuriyetin kaleseni yıkamazlar

Cumhuriyetin kaleseni yıkamazlar
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin 10 Haziran Pazar günü yapılacak olan olağan il kongresi öncesi geçmiş dönem Muğla Milletvekili Dr. Ali Arslan da, düzenlediği...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin 10 Haziran Pazar günü yapılacak olan olağan il kongresi öncesi geçmiş dönem Muğla Milletvekili Dr. Ali Arslan da, düzenlediği basın toplantısıyla il başkanlığına adaylığını resmen açıkladı.

Arslan’ın adaylık açıklamasına, CHP Muğla Milletvekilleri Tolga Çandar, Prof. Dr. Nurettin Demir, Ömer Süha Aldan, geçmiş dönem milletvekili Ali Cumhur Yaka, Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar, İl Genel Meclisi üyeleri, belediye meclisi üyeleri, kadın ve gençlik kolları teşkilatlarının üyeleri ve çok sayıda partili katıldı.

Milas, Köyceğiz, Ortaca, Bafa, Bayır, Yeşilyurt, Kafaca, Dalyan, Seki, Ölüdeniz belediye başkanları da Arslan’a destek verdi.

CHP Muğla İl Başkan adayı Dr. Ali Arslan yaptığı konuşmada, Türkiye’nin çok karanlık bir süreçten geçtiğini, Amerika’nın desteğiyle din sömürüsü yaparak kurulan bir kadronun ülkeyi 10 yıldır baskı ve zulüm içinde yönettiğini vurguladı.

CHP olarak tehlikenin daha önceden farkında olduklarını ve Yargıtay ve Danıştay’ın ele geçirildiği takdirde diktatörlüğün ülkeye hakim olacağını birçok kez belirttiklerini kaydeden Arslan, Başbakan’ı kastederek, “Dediğimiz çıktı. Yargı elinde, milletvekilleri zaten elinde, Cumhurbaşkanı zaten noteri yani tasdik memuru, hükümetin de başı, medya elinde. Ya yandaş, ya da korkutulmuş bir medya var.  Yavaş yavaş sinsice sivil timci bir diktatörlüğe sürükleniyor Türkiye” şeklinde konuştu.

Ekonomiye de değinen ve AKP’nin insanları sloganlarla aldattığını belirten Ali Arslan, “2023’de dünyanın 10’ncu büyük ekonomisi olacaklarını ifade ediyorlar. Geldiklerinde zaten 15’nciydiler. Bugün ise 19’ncu durumdalar. Bütün bu iyimser yorumların aksine Türkiye, dünyanın saygın ekonomilerinden hızla uzaklaşıyor. AKP çiftçileri silindir gibi ezdi. Çiftçiler üretim yerine gıda paketleri ve kömür yardımlarıyla geçimlerini sağlıyorlar” dedi.

Ülkenin dinsel ve mezhepsel ayrıştırmaya götürüldüğünü belirten CHP Muğla İl Başkan adayı Dr. Ali Arslan, “AKP’nin ülkeyi bölme projesin en başında bütünşehir projesi geliyor. Ülkeyi federasyona geçirip parçalanmayı daha da kolaylaşır hale getirmek amaçları. Muğla’da bundan nasibini alıyor ama Muğla Cumhuriyetin kalesidir. Muğla yer altı zenginlikleriyle ülkenin öne çıkan illerindendir. AKP, hem federatif yapıyı oluşturup, hem CHP’nin elinden Muğla’yı alıp, hem de yer altı zenginliklerini eline geçirmeye çalışacak. Önümüzdeki yerel seçimler bu nedenle çok önemli. Muğla’nın zenginliklerine göz diken, Cumhuriyetin kalesi Muğla’yı zapt etmeye çalışan AKP’ye hep beraber ‘dur’ diyeceğiz” diye konuştu.

        

Bu haber toplam 598 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.