“Dabandan Baskı Var”

“Dabandan Baskı Var”
20 Aralıkta yapılacak CHP İl Başkacılığı kongresi öncesi mevcut İl Başkanı Mürsel Alban’dan ilginç bir açıklama geldi. “Örgütten gelen istek...

20 Aralıkta yapılacak CHP İl Başkacılığı kongresi öncesi mevcut İl Başkanı Mürsel Alban’dan ilginç bir açıklama geldi. “Örgütten gelen istek üzerine aday olacağım.” Şimdi bu açıklamanın üzerine insan ister istemez düşünüyor bu örgütten destek nasıl geliyor. Yıllarca CHP’nin ağır toplarından olan Erol Kutlay her kongre öncesi aday olmadığını söyler ancak kongre salonuna girince “Dabandan çok baskı var” gerekçesiyle aday olur. Alban’ın durumu da sanki biraz öyle.

***

CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban son günlerde yerel basında ‘Yaklaşan kongre öncesinde adaylığını açıkladı’ haberleri çıktığını ancak kendisinin henüz resmi olarak böyle bir açıklama yapmadığını gazetecilerle paylaştı.  Alban, CHP örgütlerden gelen istek doğrultusunda yeniden aday olacağını da açıkladı.  Alban, “resmi açıklama yapmadım ancak il başkanlığına adayım” dedi.  Şimdi merakla beklenen Alban’ın karşısına rakip çıkıp çıkmayacağı. Acaba kongrede daha önce görevden alınan yönetimden aday çıkar mı?

***

CHP’de örgüt içi muhalefet il kongresinde aday çıkaracak gibi görünmüyor. Kongrede oluşacak büyük kongre delegeleri listesinde ise büyük yarış olması bekleniyor. Delegeler tabanın düşüncesini Genel Başkanlık seçimine taşıyabilecek mi? Muhaliflerin Olağan Üstü Kongre talepleri yeterli olmadı. Eğer olsaydı kongrede CHP Muğla örgütü 12 kişiden oluşan şu liste ile temsil edilecekti. Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Eski Bafa Belediye Başkanı Zühra Dönmez, eski İl Kadın Kolları Başkanı Canan Ercan, Marmaris’ten Mehmet Oktay, Elektrik Müh. Mustafa Öztürk, Eski İl Başkanı Mustafa Öztürk, Ula’dan Hüseyin Sazaklıoğlu, Sinem Ataçocoğu, Fethiye’den Emrah Doğu, Bodrum’dan Okan Özsu ve Nesrin Özalın ve Deniz Koca.

***

20 aralık tarihinde yapılacak kongrede il başkanı ve il yönetiminden çok Büyük kongre delegeleri yarışacak. Geçtiğimiz kongrede İl başkanı adayı olan önceki dönem milletvekilleri Dr. Ali Acar, Tolga Çandar, yine eski Bakanlardan Erman Şahin’in büyük kongre delegesi olması için tabanda bir çalışmanın içten içe yapıldığı kulislerde dolaşan fısıltılar arasında.

***

Kulislerde zayıf sesle dolaşan bir başka bilgi ise inandırıcılıktan biraz uzak. Bir dönem CHP İl Başkanlığı görevini yapan Mehmet Tefik Ülkü’nün de yeterli desteği bulursa son gün son dakika tekrar il başkanlığına aday olmasını bekleniyor. CHP kongresi öncesi genel merkez gibi Muğla’da karışık. Muğlalının genel özelliği yönetime ve zorlamalara karşı hep direnmektir. Yediğimiz yemeklerden mi yoksa havasından yada suyundan mı bilinmez bu tavrı ortaya koyarız hep.

***

Mevcut İl Başkanı Alban, “Adaylığımla ilgili yerel basında yer alan haberler var ama ben henüz adaylığımı açıklamış değilim, Örgütlerim il başkanlığında beni görmek ister, destek verir aday gösterirse il başkanlığına tekrar aday olacağım. Biliyorsunuz bu süreçte ilçe kongrelerimizi tamamladık. Bu süreci birlik ve beraberlik içinde atlattık. Yeni seçilen yönetimler CHP’nin başarısı için var gücüyle çalışacaktır. Ben henüz, resmi adaylık açıklamamı yapmış değilim. Tabii ki yeniden aday olmayı düşünüyorum. Adaylık açıklamamı da bize yakışan şekilde önümüzdeki günlerde tüm örgütlerin katılımıyla geniş çaplı bir toplantıyla yapacağım. Basında adaylığıma ilişkin yer alan haberlerin yayınlanmasını doğal karşılıyorum. Adaylığımla ilgili basına ve kamuoyuna önümüzdeki günlerde bilgi vereceğim. Yeni ilçe yönetimlerimiz Muğla’mıza hayırlı olsun” açıklamasını yaptı. 20 aralık günü kimler “DABANDAN BASKI VAR” diyerek aday olacak yada aday gösterilecek hep beraber bekleyip göreceğiz.

Bu haber toplam 746 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.