Dalyan’da arabesk yasağı

Dalyan’da arabesk yasağı
Dalyan’da caretta kaplumbağaları rahatsız ettiği için tur teknelerinde arabesk müzik çalınması yasaklandı. Bölgenin atmosferine uyan klasik müzik ve...

Dalyan’da caretta kaplumbağaları rahatsız ettiği için tur teknelerinde arabesk müzik çalınması yasaklandı. Bölgenin atmosferine uyan klasik müzik ve Ege türküleri çalacak. Muğla il Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer “ bu olayla ilgili çok şikayet aldık. Dalyan’da tur kooperatiflerine yazı gönderdik. Bundan sonra tur teknelerinde arabesk çalınması yasak” dedi.  

Kral mezarları, caretta caretta deniz kaplumbağaları ve çamuruyla ünlü Muğla’nın turizm beldelerinden Dalyan, her yıl binlerce turistin akınına uğruyor. Doğal güzellikleri görmek isteyen turistler tur tekneleriyle çevreyi gezip eğleniyor. Ancak son zamanlarda teknelerin başı boş davranmaları şikayetlere neden oldu. Teknelerden yükselen arabesk ve fantezi müziğin çalınması turistleri ve eşsiz mavinin koruma altındaki caretta sakinlerini rahatsız ediyor.

Muğla il Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer “ dalyan ülke turizmimizin en önemli beldelerinden birisi. Nesli koruma altına alınan caratta caretta deniz kaplumbağaları, kral mezarları burada bulunuyor. Son zamanda bölgeden gelen şikayetler arttı. Tur teknelerinde son sez arabesk ve fantezi müzikleri çalıyor. Bu durumdan hem turistler hem de bir çok esnaf şikayetçi. Turizm Müdürlüğü olarak dalyan kanalında arabesk ve fantezi müziğin çalınmasını yasakladık. Bölgede klasik ya da Ege yörelerine ait türküler çalınacak. Bu kararın uygulanması için tekne kooperatiflerine yazı gönderdik. Bu yasak uygulanmazsa tur teknelerine cezai işlem uygulayacağız” dedi.

Bu haber toplam 552 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.