DANIŞIT-MAN

DANIŞIT-MAN
Gazetemizin 29 Ekim 2015 tarihli sayısında manşet haberindeki fotoğraflar epeyce manidardı. Gazeteci Mustafa İnci kimsenin görmediği kareyi görüp haberini...

Gazetemizin 29 Ekim 2015 tarihli sayısında manşet haberindeki fotoğraflar epeyce manidardı. Gazeteci Mustafa İnci kimsenin görmediği kareyi görüp haberini yaptı. İnci Haberinde şunları aktardı. 

“1 Kasım seçimlerine bu gün itibariyle üç gün kaldı. Muğla’da siyasi partiler ve milletvekili adayları seçim çalışmalarını sürdürüyor. Dün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla çelenk koyma töreni vardı.  Tören öncesi CHP Muğla İl Başkanı Mürsel Alban, MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz ve Ak Parti Muğla İl Başkanı İhsan Küreci bir araya geldi. Üç siyasi partinin il başkanı tören öncesi 1 Kasım seçimlerini değerlendirdi. Üç partinin Muğla il başkanları 1 Kasım seçimlerinde kendi partilerinin Muğla’da birinci olacaklarını söyledi.”

***

Mustafa İnci haberinde masumane bir gözlem yapmış. Şimdi bu fotoğrafı farklı şekillerde okuyalım. Karede üç başkan yan yana ve hepside gülüyor. Görünen hepsinin keyfi yerinde. Herkes durumundan memnun. Sanırım pazartesi sabahı yine hepsinin yüzü gülecek ve hepside başarılı olduklarını söyleyecekler. Seçime üç gün kaldı milletvekili adayları sahada son koşularını sürdürüyor. Bir at yarışı spikeri edasıyla gelişmeleri sizlere anlatacak değilim. Zira yerel ve ulusal gazeteler haberleri ile bunu zaten yapıyorlar.

***

Muğla gündeminde ise siyasilerin alınganlığı yada buzağı arama merakları sürüyor. Geçtiğimiz günlerde gazeteci Cavit Yıldırım’ın köşe yazısında keşfettiği süper karakter kurtarıcı “DANIŞIT-MAN” seçim öncesi Ankara ziyaretlerini tamamlayıp Muğla’ya döndü. Ankara’dan Muğla’ya şöyle bir bakıp ne olacak bu seçimin hali sorusuna cevap aramış. Bulamamış olacak ki her zamanki gibi telefon kulaklığı takılı oradan oraya yürüyerek form tutuyor. Tabi kolay değil yenilenlerin hazmetmesi için hareket şart.

***

Bu aralar sizlere o önde bu önde yada şu kadar oyla hızlı gidiyor gibi veriler vererek yaşananları seçim yasakları nedeniyle aktaramıyoruz. Seçimlere 10 gün kala başlayan yasaklar sadece bizlere hikaye yazma şansı tanıyor. Ancak reel gerçekleri mizahi şekliyle sizlere aktarma şansımız oluyor. Bu “DANIŞIT-MAN”  da bunlardan biri. Süper kahraman DANIŞIT-MAN son ataklarda ortaya konulacak stratejiyi belirlemeye çalışıyor. Bağlı olduğu finans kaynağına basın toplantısı yapmasını ve gazetecilerle görüşmesini istiyor. DANIŞIT-MAN Muğla’yı ve sosyal yapının nasıl işlediğinden haberdar olmadığı için hazırlanan açıklama 2014’den bu yana değişmeyen cümlelerle dolu olunca gazetecilerde bu haberi kerhen görüyor.

***

Siyaset gelecek nesiller için yapılır ve istikbal düşüncesinde olanlar yapar. İkbal peşinde koşanların siyasi ömrü kısıtlı olur, çoğu zaman 12 ayı bile dolduramaz. Seçim sonuçlarını hepimiz merak ediyoruz. Yorum yapmak anket sunmak yasak, zaten ortalıkta da tutacak bir anket görünmüyor. Etrafta “Vekilim Sen Çok Yaşa” nidaları ile dolaşan siyaset tüccarları ise şimdiden dua edip adak adamaya başlamış.  Bu arada son gelen bilgiler arasında üç uçak bileti alınmış. Biri Küba’ya, biri Mekke’ye, biride Doğu Türkistan’a. 2 kasım sabahı bu biletlerden biri yanacak. Bileti yanan Ankara için yeniden bilet alırken diğer ikisi seyahate çıkacak.

***

Birde DANIŞIT-MAN’ın uçak bileti var. Sanırım o 2 kasım sabahını beklemeden 31 Ekim akşamı uçacak. Alınan sonuçlardan sonra da DANIŞIT-MAN’ın bir sonraki finans kaynağı belli olacak. Peki senin uçak biletin yok mu? diye soracaklar mutlaka pek uçmaya niyetim yok ama mutlaka uçmalısın derlerse benim biletim 10. köye olur muhtemelen oradan da yazmaya devam ederim.

Bu haber toplam 567 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.