DARBE GİRİŞİMİ TURİZMİ DE VURDU!

DARBE GİRİŞİMİ TURİZMİ DE VURDU!
MUSTAFA İNCİ Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Muğla’ya gelen turist sayısı 2015 yılına göre yüzde 41 oranında düştü. 2015...

MUSTAFA İNCİ Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan Muğla’ya gelen turist sayısı 2015 yılına göre yüzde 41 oranında düştü. 2015 yılının Temmuz ayında Muğla bölgesine 1 milyon 653 bin 47 kişi gelirken 2016 yılının temmuz ayında 974 bin 628 kişi geldi. Muğla’da turizmciler 9 günlük Kurban bayramı tatilini bekliyor.

Turizmde düşüş yüzde 41

Rus uçağının düşürülmesi, İstanbul ve Ankara’da ki bombalı eylerler ve son olarak 15 Temmuz darbe girişimi Muğla turizmini vurdu. Turizmcilerin son umudu 9 günlük Kurban Bayramı tatili oldu. 2016 yılının 8 aylık döneminde Muğla bölgesine 974 bin 628 kişi geldi. 2015 yılının 8 aylık döneminde 1 milyon 653 bin 47 kişi gelmişti. Muğla’ya gelen turist sayısında yüzde 41’lik düşüş yaşandı.

İngilizler birinci sırada

Muğla bölgesine gelen yabancı turistlerde İngilizler 443 bin 47 kişiyle birinci sırada yer aldı. 87 bin 48 kişiyle Almanya ikinci, 75 bin 989 kişiyle Hollanda üçüncü ve 54 bin 847 kişiyle Ukrayna’lı turistler dördüncü sırada yer aldı.

Umutlar Kurban Bayramında

Muğla’da turizmci umudunu 9 günlük Kurban Bayramı tatiline bağladı. Bodrum Otelciler Derneği Genel Sekreteri Orhan Kavala “ Turizmimiz son yılların en kötü dönemini yaşıyor. Turizmcimizin tek umudu 9 günlük bayram tatili oldu. Otel fiyatları erken rezervasyon fiyatlarıyla aynı durumda. Tatil yapacakların her sınıftan otele gitme olanağı var.

Güney Ege Turistik Otelciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, “Geçen sene iç pazara yönelik yerel yönetim ve oda temsilcileriyle yürüttüğümüz ortak çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Bu bayramda çok fazla bir şey beklememek gerekiyor ama geçen senelere göre beklentileri karşılayacaktır. Otellerimiz ve işletmeler bu yıl okulların geç açılmasının onaylanması ve Kurban Bayramı tatilinin uzatılması kapanması beklenen sezonu uzattı. Nitelikli otellerimiz şu an doluluk oranlarına yaklaştı. Marmaris, bayram tatiline hazır misafirlerini bekliyor” dedi.

Bayram tatilinin uzatılmasının turizmciler için büyük avantaj olduğunu söyleyen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, “Marmaris’in ana turizm sezonu Eylül ve Ekim ayıdır. Eylül ayı turizmci için verimli geçer. Kurban Bayramı tatilinin uzatılması ise kapanacak sezon için büyük umut oldu. Şu an itibariyle 3 yıldız ve üzeri nitelikli otellerimiz doluluk sınırlarına ulaştı. En fazla talep ön rezervasyon talebi İstanbul ardından Ankara ve İzmir geliyor. Bayram, yoğun değil ama turizmcinin beklentilerini karşılayacak nitelikte” dedi.

Bu haber toplam 1050 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.