DARBE İÇİN FİLOLARI BİRLEŞTİRMİŞ

DARBE İÇİN FİLOLARI BİRLEŞTİRMİŞ
Muğla Cumhuriyet Savcılığı tarafından Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişiminin 211 sayfalık iddianamesinde darbe girişiminin...

Muğla Cumhuriyet Savcılığı tarafından Cumhurbaşkanı Recep  Tayyip Erdoğan’a yönelik suikast girişiminin 211 sayfalık iddianamesinde darbe girişiminin yıllar öncesinden hazırlanmaya başlandığı ortaya çıktı. İddianamede “Gökhan Şahin Sönmezateş'in, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün amaç ve hedefleri doğrultusunda Türkiye genelinde ve ana jet üslerinde bulunan 9 arama kurtarma filosunu birleştirerek sadece İzmir ve Konya'da konuşlu olmasını sağladığı” ortaya çıktı.

Fetullahçı Terör Örgütüne bağlı TSK içerisinde bir grup asker tarafından 15 Temmuz darbe girişimi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a suikast girişimiyle ilgili Muğla Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan 211 sayfalık iddianamede ilginç detaylar ortaya çıktı.  Muğla Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında değişik rütbelerde görevli 15 askeri personelin de tanık olarak ifadelerine yer verildi.

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında yüzbaşı rütbesi ile uçak pilotu olarak görev yapan tanık Ersin Çöllü ifadesinde “ Gökhan Şahin Sönmezateş ve Murat Karakuş dönemin Hava Kuvvetleri Komutanının onayı ile arama kurtarma filolarını birleştirdi. Zekeriya Kuzu FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne bağlı olarak "üs komutanlığı imamı" olduğunu öğrendik. Kuzu, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı darbe girişiminin planlayıcısı olarak tutuklu bulunan Akın Öztürk ile sürekli irtibat halindeydi” dedi.

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı MAK ve İHK Filo Komutanlığında yüzbaşı rütbesi ile uçak pilotu olarak görev yapan tanık Erdal Yuca “Gökhan Şahin Sönmezateş'in, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün amaç ve hedefleri doğrultusunda, personel üzerindeki örgüt kontrolünü etkinleştirmek üzere çalışma yürüttüğünü, darbe girişimi sonrasında Yunanistan'a kaçarken yakalanan ve o dönem Hava Kuvvetleri Komutanlığı Değerlendirme ve Denetleme Başkanlığında albay rütbesi ile görev yapan Murat Karakuş ile Türkiye genelinde ve ana jet üslerinde bulunan 9 arama kurtarma filosunu birleştirerek sadece İzmir ve Konya'da konuşlu olmasını sağladığını anlattı” dedi.

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı 135. MAK ve İHK Filo Komutanlığında MAK (Muharebe Arama Kurtarma) personeli olarak astsubay rütbesi ile görev yapan tanık İzzet Özyürek de Sönmezateş ve Zekeriya Kuzu'nun, FETÖ/PDY terör örgütü ile irtibatlı olduklarını önceden beri bildiğini ve bu durumu üstlerine bildirdiğini söyledi.

Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığı 135. MAK ve İHK Filo Komutanlığında astsubay rütbesi ile görev yapan tanık Samet Yıldırım, Sönmezateş'in, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün amaç ve hedefleri doğrultusunda, personel üzerindeki örgüt kontrolünü etkinleştirmek üzere darbe girişimi sonrasında Yunanistan'a kaçarken yakalanan ve o dönem Hava Kuvvetleri Komutanlığı Değerlendirme ve Denetleme Başkanlığında albay rütbesi ile görev yapan Murat Karakuş ile Türkiye genelinde ve ana jet üslerinde bulunan 9 arama kurtarma filosunu birleştirerek sadece İzmir ve Konya'da konuşlu olmasını sağladıklarını söyledi.

Mustafa İnci

Bu haber toplam 1387 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.