DARBECİ ASKERLER MARMARİS’TE ŞORT GİYİP HALKIN İÇİNE KARIŞMIŞ

DARBECİ ASKERLER MARMARİS’TE       ŞORT GİYİP HALKIN İÇİNE KARIŞMIŞ
MUSTAFA İNCİ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele silahlı saldırı düzenleyen daha sonra ormanlık alan içerisine kaçan 18 darbeci...

MUSTAFA İNCİ Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kaldığı otele silahlı saldırı düzenleyen daha sonra ormanlık alan içerisine kaçan 18 darbeci askerlerden bazılarının şort, terlik giyerek kendilerini tatilci gösterdiği ortaya çıktı. Darbeci askerlerden İsmail Yiğit’in tatilci gibi Marmaris sokaklarında gezerken güvenlik kamerası kayıtlarına yakalandığı ortaya çıktı. Öte yandan Marmaris Datça arasında darbeci askerlerin aranmasına devam ediliyor. Muğla Valisi Amir Çiçek “ 300 kişiden oluşan komando ekibi bölgede aramalarını sürdürüyor” dedi.

Şortla alışveriş yapmış

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından Marmaris'te konakladığı otele yapılan saldırıya katıldığı belirtilen askerlerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor. Marmaris'in Armutalan Mahallesi'nde bir alışveriş merkezinin güvenlik kamerasına yansıyan bir görüntüde aranan askerlerden olduğu belirtilen İsmail Yiğit'in, tatilci gibi davranarak üzerinde havlu ve şortla terlik ve bisküvi aldığı ve daha sonra marketten ayrıldığı görüldü.

300 komando 24 saat arıyor

Saldırı sonrası ormanlık alan içerisine saklanan darbeci askerlerin bulunması için 300 kişiden oluşan komando birliği ormanlık alan içerisinde aramalarını sürdürüyor. Aramalar özellikle Pamucak mevkisinde yoğunlaştırıldı. 300 komandoya havadan da 3 kobra helikopteri destek veriyor. . Firari olan darbeci askerlerin Bozburun’dan Yunanistan Adalarına kaçmalarını engellenmeye çalışılıyor. Öte yandan sahil güvenlik ekipleri 24 saat boyunca deniz üstünde devriye geziyor.

Vali: Hepsini yakalayacağız

Muğla Valisi Amir Çiçek “ Arazide havadan bir polis keşif helikopteri, 3 kobra helikopter, karadan ise çok sayıda zırhlı araç ile Bingöl, Muğla ve İzmir'den gelen özel harekat polislerinin yanı sıra Muğla ve İzmir'den arazi eğitimi alan çok sayıda komando ekibi bölgeyi tarıyor. Şu anda 300'e yakın kişi bölgede çalışma yapıyor. İnşallah en kısa sürede sonuca ulaşacağız" dedi.

Bu haber toplam 1248 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.