DARBECİ TÜMGENERAL MUĞLA'DA TUTUKLANDI

DARBECİ TÜMGENERAL MUĞLA'DA TUTUKLANDI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele yapılan saldırıyı yöneten darbeci asker Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş,...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Marmaris’te kaldığı otele yapılan saldırıyı yöneten darbeci asker Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş, Muğla’da çıkartıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gökhan Şahin Sönmezateş’in mahkemede suçunu itiraf ettiği öğrenildi.

Geçtiğimiz Cuma günü Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele yapılan saldırıyla ilgili Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş'in, 3'üncü helikopterden timlerin baskınını bizzat komuta ettiği ortaya çıkmıştı. Sönmezateş, Ankara Gölbaşı’nda yakalanarak gözaltına alınmıştı. Muğla Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Muğla’ya getirilen Sönmezateş, sorgusunun ardından Savcılığa sevk edildi. Savcılıkta alınan ifadesinin ardından mahkemeye sevk edilen Sönmezateş tutuklandı. Sönmezateş ekipler tarafından İzmir’e gönderildi. Sönmezateş’in mahkemede suçunu kabul ettiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a düzenlenecek olan suikast timinin içinde olan Muharebe Arama Kurtarma Birliğinde görevli Astsubay Serkan Elçi’nin Muğla’da mahkemede verdiği ifadenin ayrıntıları ortaya çıktı. Darbeci Astsubay Serkan Elçi ifadesinde “komutan, bir terör örgütünün üst düzey yöneticisini almaya gideceğiz. Bununla ilgili çok önemli bir görevimiz var. Yalnız bundan dönüş olmayabilir, şehit olabilirsiniz, kuvvetle muhtemel şehit olacaksınız, geri dönemeyebilirsiniz” dedi. Elçi “Komutan Marmaris’te bir otele gideceğiz. Otelin içerisinde bir villa var. Villadaki paketi alacağız” dedi. Daha sonra helikopterlere gittik. Helikoptere bindiğimizde Tümgeneral Gökhan Şahin Sönmezateş bizlere ‘ Ben size açıklıyorum. Askeriye, hükümete el koydu’ dedi. Elçi, Marmaris’e İlk indiğimizde birkaç el ateş edildi, o da oradaki sivilleri dağıtmak içindi. Ortalıktan kaybolsunlar diye. Daha sonra çatışmanın olduğu yere doğru ilerlemeye başladık. Özel kuvvetler ekibi önden girdi. Arkadan saldırı ihtimaline karşı çevre emniyetini aldık. Onlar tek tek polisleri dışarı çıkarıyorlardı, sorular soruyorlardı, birkaç tanesini duyduk, 'nerede, nereye gitti, ne zaman çıktı?' gibi sorular soruyorlardı." indiğimiz bölgeye doğru giderken karşımıza özel harekat polisleri çıktı ve zırhlı araçla bize ateş etmeye başladılar. Biz siper aldık, daha sonra özel kuvvetlerden gelen ekip karşılık verdi” dediği öğrenildi.

Bu haber toplam 1149 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.