Datça Eski Hükümet Konağı İçin İhale Yapılacak
Yayınlanma:
Muğla’nın Datça ilçesinde önemli tarihi ve kamusal yapılardan biri olan Eski Hükümet Konağı’nın yeniden ilçeye kazandırılması için çalışmalar sürüyor.
11
Yapının yeniden hayata geçirilmesi amacıyla önemli bir adım daha atıldı.
Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından, Doğal Kaynaklar, Ruhsat ve Kültür Varlıkları Müdürlüğü aracılığıyla gerçekleştirilecek ihale için tarih belli oldu.
Edinilen bilgilere göre Eski Hükümet Konağı’na ilişkin ihale, 12 Ekim 2026 Pazartesi günü gerçekleştirilecek.
Tarihi yapının korunarak yeniden işlevlendirilmesi ve Datça’ya kazandırılmasıyla birlikte ilçenin geleceğine ve kamu hizmetlerine katkı sağlaması hedefleniyor.
Datça’nın tarihi mirası açısından önem taşıyan yapının yeniden hayata geçirilmesi, ilçede kültürel değerlerin korunması ve kamu hizmetlerinin geliştirilmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.