Datça Halkı Bir Olup Engelleri Kaldıracak

Datça Halkı Bir Olup Engelleri Kaldıracak
Datça Belediyesi, Datça Kent Konseyi Engelli Çalışma Grubu ve Engelim Olmayın Derneği işbirliğiyle 10 - 16 Mayıs Dünya engelliler haftası boyunca 1 günlerini engellilerle geçirecek, gönüllü katılımcılar aranıyor.Datça Engelim...

Datça Belediyesi, Datça Kent Konseyi Engelli Çalışma Grubu ve Engelim Olmayın Derneği işbirliğiyle 10 - 16 Mayıs Dünya engelliler haftası boyunca 1 günlerini engellilerle geçirecek, gönüllü katılımcılar aranıyor.

Datça Engelim Olmayın Derneği başkanı Dilek Dündar “Benimle Gezer misin?..” adını verdikleri projeye dikkat çekerek verdiği bilgide; “Bu proje; 10 Mayıs - 16 Mayıs Dünya engelliler haftasında Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar’ın da verdiği desteklerle; Engelim Olmayın Derneği, Datça Kent Konseyi Engelli çalışma grubu ve Datça Belediyesi işbirliğiyle, engelli vatandaşlarımızla gönüllülerimizi  bir araya getirip bir günlerini birlikte geçirmelerini sağlamak, deneyimlerini paylaşmak ve farkındalık yaratmak amacıyla hazırlanmıştır.

Etkinliğimizde yer almak isteyen gönüllüleri ve engellileri tespit etmek amacıyla Nisan ayı içerisinde tüm sosyal medya hesaplarından ve basın üzerinden duyurular yaptık. Etkinliğimizde gün, engellinin evinde sabah kahvaltısı ile başlayıp öğleden sonraya kadar devam edecektir. Gönüllüler öncelikle engellinin evinde, eve giden yolda hayatını kolaylaştırmak için nelere ihtiyaçları varsa onları tespit edecek fotoğraf ve videolarını çekecek not alacaktır. Tamirat tadilat, cihaz, hayatı kolaylaştırıcı çeşitli ürünler, eşya değişiklikleri, boya badana, temizlik, çamaşır yıkama asma, basit temizlik gibi işlere de yardımcı olacak ya da destek verilmesi için not alacaktır.  Tespitler sonucunda yapılması gerekenler; proje sonunda belli bir program dâhilinde yine gönüllüler, sponsorlar, katkı sağlamak isteyenlerle birlikte medyaya açık olarak gerçekleştirilecektir.

Kahvaltının ardından engelli vatandaşlarımızla gönüllülerimiz; bulundukları bölgede ister araçla isterlerse araçsız birlikte gezmeye çıkarak gezinti sırasında engellinin erişimi zor olan veya hiç olmayan yerler, kaldırım iniş çıkışları, hatalı park etmiş araçlar, kaldırım işgalleri, otoparklar, alışveriş merkezleri, dükkanlar, kafeler, bankalar gibi yerlerin de aksaklıkları fotoğraf ve video çekimleri ile anında tespit edilmiş olacaktır. Gönüllüler ve engellilerin birlikte geçirdikleri günün fotoğraf ve video çekimlerinin yapılması için bir gönüllü daha destek olacak böylece bu gün sayesinde engellinin gerek evinde gerekse sosyal hayatında yaşadığı zorluklar, kolaylıklar gün yüzüne çıkmış olacak ve yapılan çekimler sayesinde daha çok insana ulaşarak farkındalığın yaygınlaşması sağlanacaktır.  Proje sırasında tespit edilen tüm eksikliklerin tamamlanma çalışmaları da yine sosyal medya hesaplarından ve basın organları tarafından kamuoyuna açık olarak gerçekleştirilecektir. Bu proje Engelliler Haftası ile sınırlı kalmayıp ileriki aylarda da isteğe göre devam edebilecektir.” dedi. AjansSevgi Marmaris

Bu haber toplam 1200 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.