Datça’da halka sorulacak… Datça’da 386 milyon TL’lik RES projesi

Datça’da halka sorulacak… Datça’da 386 milyon TL’lik RES projesi
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Datça ilçesi Karaköy Mahallesi, Uzundere, Güzne, Uzunkurtderesi, Kızılağaç Mevkileri, Reşadiye Mahallesi, Tekir Mevki ile Kızlan Mahallesi Mevkii’nde yapılması planlanan proje bedeli 386 milyon 100 bin TL olan “Acar Rüzgar Enerji Santrali Depolamalı Elektrik Üretim Tesisi” nin Halkın Katılım Toplantısı 02 Mayıs Perşembe günü düzenlenecek.

Hisarüstü Enerji Yatırımları A.Ş. tarafından; Datça’nın Karaköy Mahallesi, Uzundere, Güzne, Uzunkurtderesi, Kızılağaç Mevkileri, Reşadiye Mahallesi, Tekir Mevki ile Kızlan Mahallesi Mevkii’nde “Acar Rüzgar Enerji Santrali Depolamalı Elektrik Üretim Tesisi” nin yatırıma geçirilmesi planlanıyor.

Projede toplam 7 adet türbin ve lityum iyon teknolojisi elektrik depolama tesisi kurulacak olup, Rüzgar Enerji Santralinin kurulu gücü 29,7 MWm/29,7 MWe, Elektrik Depolama Tesisi (EDT) kapasitesi ise 29,7 MWe/29,7 MWh olacak.

res1.png

HALKIN KATILIM TOPLANTISI DÜZENLENECEK

Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 02 Mayıs Perşembe günü Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek.

DATÇA-BOZBURUN ÖZEL ÇEVRE KORUMA BÖLGESİ İÇERİSİNDE KALIYOR

ÇED dosyasında yer alan bilgilere göre; proje alanı Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi ve Nitelikli Doğal Koruma Alanı içerisinde kalıyor. Proje alanı içerisinde orman arazisi, ham toprak, çalılık ve tarla vasıflı araziler bulunuyor.

dasd.png

Korunan alanlar haritasına bakıldığında Rüzgar Enerji Santrali Lisans Alanının Datça-Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi ile Nitelikli Doğal Koruma Alanı ve Kesin Korunacak Hassas Alan sınırlarında kaldığı görülüyor. Proje kapsamında tesis edilecek türbinler, şalt sahası ve elektrik depolama tesisi alanının Nitelikli Doğal Koruma Alanı içerisinde kaldığı görülüyor.

oooooooooooooooooo.png

Bu haber toplam 2900 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum