Datça’da kaldırım ve yola çöp döken işletmeye ceza yağdı!

Datça’da kaldırım ve yola çöp döken işletmeye ceza yağdı!
 MUHABİR
Muğla’nın Datça ilçesinde faaliyet gösteren bir zincir market şubesinin, mağazada gerçekleştirdiği bir temizlik çalışması sonrası çöpünü yola ve kaldırıma dökmesi nedeniyle işletmeye 25 bin TL idari para cezası uygulandı.

Datça Belediyesi’nce ilçede faaliyet gösteren bir zincir market şubesinin, mağazada gerçekleştirdiği temizlik çalışması sonrası çöpünü yola ve kaldırıma dökmesi nedeniyle işletmeye 25 bin TL idari para cezası uygulandı.

Datça Belediyesi’nce yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İlçemizde faaliyet gösteren bir zincir market şubesinin, mağazada gerçekleştirdiği bir temizlik çalışması sonrası ortaya çıkan çöpünü yola ve kaldırıma döktüğü ekiplerimizce tespit edilmiştir. İşletmeye 25 bin TL idari para cezası uygulanmıştır.

Bu vesile ile hatırlatalım; Sokaklarımızda temiz bir çevre için hep birlikte çaba gösteriyoruz. Ancak bazen çöp konteynırlarının erken dolması ve çöplerin yerlere atılması gibi sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Bu durumun önüne geçmek ve çevremizi temiz tutmak için sizlere bir hatırlatma yapmak istiyoruz.

Bazı vatandaşlarımızın yoğun temizlik çalışması sonrası ortaya çıkan yüksek miktardaki çöpleri ve bahçe atıkları ile çöp konteynırlarını doldurduğu durumlara rastlıyoruz. Eğer çöp konteynırlarının dolu olduğunu fark ederseniz, hemen Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüzü 0 252 712 42 77 numaralı telefondan arayarak bilgi verebilirsiniz. Böylece çöplerin erken alınmasını sağlayarak, sokaklarımızın temiz kalmasına yardımcı olabilirsiniz.

Ayrıca, tadilat yapan ev ve işletmelerin moloz ve hafriyat atıklarını çöp konteynırlarına atması da sıkça karşılaştığımız bir durum. Bu tür atıkları bertaraf etmek için de bize başvurabilir, bilgi ve yardım alabilirsiniz.

Birlikte, daha temiz bir çevre için harekete geçelim! Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederiz.”

Bu haber toplam 139 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.