Datça’da otel projesine onay

Datça’da otel projesine onay
 YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜ
Muğla’nın Datça İlçesi Kızlan Mahallesi özel bir firma tarafından 5044 parsel 20 bin 198,13 metrekare üzerinde 150 odalı otel yapılarak işletilmesi planlanıyor. Turizm Konaklama Tesisi Projesi’ne Muğla Valiliği’nce 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verildi. Proje sahası Datça- Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içerisinde 1. Derece Doğal Sit alanında kalıyor.

Datça’nın Kızlan Mahallesi adresinde özel bir firma tarafından 5044 parsel 20 bin 198,13 metrekare üzerinde 150 odalı otel yapılarak işletilmesi planlanıyor.

Turizm konaklama tesisi yapılması planlanan talebe konu parsel 5044 parsel. Planlanan Turizm konaklama tesisi işletme aşamasında; Proje kapsamında; 4 yıldızlı otel yapılacak olup, toplamda 150 oda ve 300 yatak olarak hizmet vermesi planlanıyor.

Proje alanı 1/25000 ölçekli Memleket Haritasının O19-b2 Paftasında yer alıyor. Proje Alanı 1/ 100.000 Ölçekli Aydın-Muğla- Denizli Çevre Düzeni Planında Turizm Tesis Alanı olarak belirlendi.

ssss.png

ÇED GEREKLİ DEĞİL KARARI VERİLDİ

Turizm Konaklama Tesisi Projesi’ne Muğla Valiliği’nce 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verildi. Yapılan duyuruda, “MUĞLA ili DATÇA, ilcesi KIZLAN MAHALLESİ, (5044 parsel, 20.198,13 m²) mevkiindeki KA-NE İNŞAAT TAAHHÜT VE TİC. LTD. ŞTİ. tarafından yapılması planlanan TURİZM KONAKLAMA TESİSİ projesi ile ilgili olarak Bakanlığımıza sunulan PTD Dosyası incelenmiş ve değerlendirilmiştir ÇED Yönetmeliği'nin 17. maddesi gereğince TURİZM KONAKLAMA TESİSİ projesi'ne Valiliğimizce 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

DATÇA- BOZBURUN ÖZEL ÇEVRE KORUMA BÖLGESİ SINIRLARINDA

Proje sahası Datça- Bozburun Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırları içerisinde (1. Derece Doğal Sit) kalıyor.

Söz konusu proje ve proje sahası için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının (Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü) 19.12.2022 tarih ve 5293582 sayılı yazıları ile olumlu görüşleri ve planlama çalışmalarına devam edilebileceği hususunda görüş yazıları düzenlendiği öğrenildi.

Bu haber toplam 779 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.