Datça’da Tarihi Uzlaşma

Datça’da Tarihi Uzlaşma
Türkiye koalisyonun nasıl ve hangi parti ile alacağını tartışırken Muğla’nın Datça ilçesinde CHP, Ak Parti ve MHP’li belediye meclis üyeleri ortak...

Türkiye koalisyonun nasıl ve hangi parti ile alacağını tartışırken Muğla’nın Datça ilçesinde CHP, Ak Parti ve MHP’li belediye meclis üyeleri ortak bir belediye başkan adayı seçti. Şener Tokcan’ın istifasının ardından Datça Belediye Meclisi kendi içerisinden Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Uçar’ı belediye başkanı seçti. Belediye meclis salonunda yapılan seçimde Gürsel Uçar 11 belediye meclis üyesinin oyunu alarak başkan seçildi. CHP, Ak Parti ve MHP’li Belediye Meclis üyelerinin oylarıyla belediye başkanı seçilen Gürsel Uçar tarihi bir uzlaşmayı da sağlamış oldu.

Üç partinin ortak adayı

Datça Belediye Başkanı Şener Tokcan 1 Temmuz tarihi itibariyle belediye başkanlığından istifa etmişti. Tokcan’ın istifasının ardından Datça Belediye Meclisi üyeleri dün düzenlenen oturumla kendi meclis üyeleri içerisinden yeni bir belediye başkanı seçti. Belediye Başkan adaylığı için belediye başkan yardımcısı Gürsel Uçar tek aday gösterildi. Gürsel Uçar CHP, Ak Parti ve MHP’li belediye meclis üyelerinin oylarının tamamını alarak Datça’nın yeni belediye başkanı seçildi. Belediye meclis salonunda yapılan başkanlık seçimine eski belediye başkanı Şener Tokcan’da katıldı. Datça’nın yeni Belediye Başkanı Gürsel Uçar “ Mecliste temsil edilen üç siyasi partinin sözcüleri tarafından ortak aday gösterilmek onur verici. Datça için hep birlikte elimizden geleni yapacağız” dedi.

MUSTAFA İNCİ

Bu haber toplam 457 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.