DATÇA’DA VATANDAŞ YIKIMA DİRENİYOR

DATÇA’DA VATANDAŞ YIKIMA DİRENİYOR
Datça'da imara aykırı ve kaçak olduğu belirlenen yapıların yıkımı sürüyor. Vatandaşlar Mesudiye mahallesinde 'yıkıma hayır' eylemi gerçekleşti.

Datça Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kaçak olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verilen yapıların yıkımına, Datça Mesudiye Mahallesinde devam ediyor.

Datça Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yapı kayıt belgesi iptal edilen ve hukuki süreci tamamlanan yapılar ile bazı iskelelerin yıkımını gerçekleştirmiş ve program dahilinde yıkımlarını sürdürüyor.

Mesudiye Mahallesi Dam arası mevkiinde toplanan vatandaşlar,  yıkımların durdurulmasını istiyoruz. Kalacak yerimiz yok. Yetkililerden yıkımların ertelenmesini istiyoruz dedi.

İMAR YAPIN KAÇAK YAPMAYALIM

 Mesudiye’de toplanan vatandaşlar ; ''Başka çıkış yolumuz kalmadı. Yıkımın başındaki Belediye Fen işleri yetkilisi Nuri Tatlı ile konuşmak istedik. Derdimizi anlatmak istedik ama bizi dinlemeden, açıklama yapmamıza fırsat vermeden Emecik mahallesi tarafına yıkıma gitmiş. Belediye Başkanı zaten yok izinliymiş. Biz burada çoluğumuzun çocuğumuzun rızkından artırdığımızla, kendi toprağımıza yaşam ve geçim kaynağımız için bir şeyler yaptık. İmar yaptınız da  biz mi yapmadık. Yetkililerin suçunu bizler neden ödemek durumunda kalıyoruz. İmar yoksa yıkımda olmasın'' denildi.

Bu haber toplam 2270 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.